Alexandru Rafila, împotriva posibilelor măsuri care îi discriminează pe cei nevaccinați. Ce a declarat specialistul?

Alexandru Rafila și-a spus vehement părerea cu privire la posibilele restricții care se anunță a fi impuse pentru persoanele nevaccinate.

alexandru rafila
Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS[Sursa foto: Captură tv]
Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut declarații surprinzătoare despre campania de vaccinare și a fost indignat de speculațiile din ultima vreme, cum că va fi restricționat accesul cetățenilor care nu s-au imunizat, în anumite spații.

Citeste si: Alexandru Rafila consideră campania de vaccinare din România un eșec: „Clar că este un insucces”

Profesorul Rafila nu este de acord cu discriminarea persoanelor nevaccinate

Alexandru Rafila a mărturisit, în cadrul unei intervenții la Antena 3, faptul că România este tot mai aproape de valul 4 al pandemiei de coronavirus, din cauza procesului lent de vaccinare. Specialistul a ținut să menționeze că refuzul oamenilor de a se imuniza nu este deloc o alegere bună, însă nici soluția expusă de Guvern, de a constrânge cetățenii să se vaccineze prin intermediul unor restricții, nu ar trebui adoptată.

Mai mult, reprezentantul OMS al României a precizat că țara noastră nu este obligată să preia exemplul de gestionare al pandemiei al celorlalte state, care au îngrădit în totalitate drepturile cetățenilor nevaccinați: "Trebuie să evităm să discriminăm oamenii pe baza vaccinării, pentru că vaccinarea trebuie să fie voluntară, oamenii trebuie să înțeleagă utilitatea vaccinării.

Mie mi se pare că a împărți lumea în vaccinaţi şi nevaccinați nu este un lucru bun, pentru că generează frustrări, inechități și discriminarea să știți că nu este încurajată. Nu poţi să compensezi incapacitatea Guvernului de a face campanie de informare de bună calitate cu măsuri punitive.", a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"- bzi.ro

alexandru rafila
Alexandru Rafila[Sursa foto: Captură tv]

Medicul susține că nu avem foarte multe soluții în cazul unui nou val pandemic

Cum rata de vaccinare este una destul de mică, în comparație cu cea a altor țări europene, Alexandru Rafila spune că nu există foarte multe măsuri care pot fi luate cu scopul de a ne proteja, în cazul apariției unui nou val.

Totuși, specialistul îndeamnă românii să se vaccineze, pentru a nu ajunge în stare gravă și pentru a nu fi nevoiți să stea în spital: "Cazurile grave, spitalizarea și decesele sunt evitate la persoanele care sunt vaccinate. Atunci, în mod evident, vaccinarea este răspunsul. Din păcate, noi avem o acoperire vaccinare redusă și chiar dacă am corobora acoperirea vaccinală cu persoane care s-au imunizat prin trecerea prin boală cu siguranță că nu depășim 50%, față de alte țări care au răspuns imun, generat de boală și de vaccinare mult mai mare.

Citeste si: Alexandru Rafila, declarații despre valul patru al pandemiei. Școala online nu este o soluție pentru la toamnă: ”Această generaţie de copii poate fi traumatizată”

Din cauza asta eu am anumite rezerve și cred că cel mai important lucru ar fi să încercăm să ne convingem concetățenii că mai avem câteva săptămâni la dispoziție, încât acoperirea vaccinală să se apropie de cea din țările din Uniunea Europeană.

Noi suntem pe ultimul loc și, din nefericire, succesul campaniei de vaccinare a fost extrem de limitat şi în momentul de față putem chiar să discutăm de un eșec, pentru că în fiecare zi se vaccinează undeva între 5 și 10 mii de persoane. Este foarte puțin.", a încheiat reprezentantul OMS al României, pentru sursa citată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila, anunț important despre tulpinile virusului COVID-19: „Asta este realitatea”

Alexandru Rafila, previziuni în ceea ce privește evoluția coronavirusului în România: „ Până în toamnă se pot întâmpla multe lucruri”

Alexandru Rafila, despre un nou val de coronavirus în România: ”Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală de 30-40% la toamnă e pericol!”

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Anunț cutremurător despre Alexandru Arșinel. Veste extrem de tristă despre marele actor

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

TRAGEDIA CARE A ȘOCAT ROMÂNIA. Uciși fulgerător de varianta Delta

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies