Alexandru Rafila: ”În realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane pe zi”

”Într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu

rafila
Alexandru Rafila[Sursa foto: Facebook]

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS, a făcut o declarație surprinzătoare, după ce numărul infectărilor cu noul coronavirus a depășit 4.000 pe zi, medicul transmite că situația aceasta se regăsește și în celelalte țări, nu numai în România. Potrivit studiilor de seroprevalenţă a infecţiei SARS-CoV-2, între numărul diagnosticat de cazuri şi numărul persoanelor care au trecut prin boala COVID-19 există un raport de 1 la 10.


In articol:

Prin urmare, la o 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate se îmbolnăvesc în România 40.000 de oameni.

„Absolut. Dar eu am spus un lucru, adică declaraţia trebuie să fie completă. Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România. Întotdeauna numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10. Deci înseamnă, dacă vreţi o ştire pe care să o daţi în acest moment, înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Bomba mortală din supermarket. Toți românii cumpără acest produs ieftin - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Citeste si: COVID-19 face prăpăd în România! A treia zi cu peste 4.000 de cazuri noi de coronavirus. Record absolut de pacineți internați la Terapie Intensivă

Citeste si: Alexandru Rafila: ”Lucrurile acestea trebuie oprite! Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate”

Alexandru Rafila s-a înscris în PSD

Alexandru Rafila s-a înscris în PSD și va candida pentru funcția de deputat. Acesta explicș motivul pentru care a făcut acest pas, dar și ce proiecte are în vedere.

„Mulțumesc pentru încredere. A fost un pas dificil pentru mine, dar am considerat că am experiență să pot să ajut această țară, nu neapărat Partidul Social Democrat. Trebuie să avem o legislație în domeniul sănătății care să facă posibil un deziderat: accesul universal la servicii de sănătate. Intoleranța, polarizarea fac imposibilă colaborarea. Trebuie să fim concentrați pe proiecte. Apartenența la un partid politic este o oprtunitate să aducem schimbări în viața de zi cu zi. Este important ca oameni care au experiență să vină împreună pentru fiecare dintre domeniile pe care le cunosc. Viitoarele alegeri ar trebui să fie un motiv de reflecție astfel încât în viitorul Parlament să fie o înțelegere pentru proiecte”, a spus Rafila.

Urmatorul articol
Citește și:

Raed Arafat face un anunț devastator: „Ajungem la 5.000-7.000 de cazuri pe zi”. Șeful DSU a spus ce se va întâmpla în următoarele 10 zile în România

Un medic care luptă în linia întâi cu COVID-19 a explicat prin ce trece un doctor, în plină pandemie: „Este trist, că nu se mai ține cont de sfaturile noastre”

Cel mai delicios ghiveci de legume. Rețeta siciliană. E absolut delicios și slab în calorii

Alexandru Rafila: ”Lucrurile acestea trebuie oprite! Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate”

Medicul Alexandru Rafila, anunț devastator privind „scenariul catastrofal” de 4.000 de cazuri noi pe zi: „Sistemul medical se va bloca”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies