Alexandru Rafila, sceptic în ceea ce privește numărul de infectări COVID-19 din ultima perioadă: "Cifrele sunt puţin credibile"

Alexandru Rafila pune la îndoială numărul de infectări cu virusul COVID-19 din ultima perioadă.

Alexandru Rafila, sceptic în ceea ce privește numărul de infectări COVID-19 din ultima perioadă:
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Alexandru Rafila este sceptic în ceea ce privește numărul de cazuri de COVID-19 în ultima perioadă, ținând cont că multe persoane au sărbătorit. 

De asemenea, reprezentantul României la OMS mai adăugă faptul că numărul de persoane infectate cu virusul COVID-19 va crește în următoarele două săptămâni. Cu toate acestea, nu va fi vorba despre o creștere de lungă durată, ci de una tranzitorie. 

Citeste si: Românii vaccinați cu ambele doze anti-COVID vor putea merge la teatru și la operă și nu vor fi obligați să poarte masca de protecție

„Este foarte probabil să crească bilanţul infecţiilor în una-două săptămâni, dar cred că o să fie o creştere tranzitorie, nu cred că va fi o creştere de lungă durată, e normal să fie aşa, pentru că în mod evident, mobilitatea, interacţiunile între persoane au fost mult mai multe în timpul acestor trei zile de sărbătoare.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Pe de altă parte, trebuie să ne uităm în special la ceea ce se întâmplă în spitale, în secţiile de Terapie Intensivă, pentru că cifrele furnizate de autorităţi în ceea ce priveşte numărul de cazuri bazat pe testări, din punctul meu de vedere, sunt puţin credibile, în această perioadă”, a spus Alexandru Rafila, la  RFI.

Imunizare colectivă abia în luna octombrie

În continuare, cadrul medical a mai adăugat că, cel mai probabil, abia în luna octombrie se va putea vorbi despre 10,4 milioane de persoane vaccinate în țara noastră, ci nu în luna august. 

Alexandru Rafila, sceptic în ceea ce privește numărul de infectări COVID-19 din ultima perioadă: "Cifrele sunt puţin credibile"

Citeste si: Alexandru Rafila, despre imunitatea oferită de vaccinul anti-COVID: "Eficacitatea vaccinului o să fie de un an de zile"

„Cred, personal, că dacă nu o să avem o campanie de informare permanentă şi ţintită pentru diversele categorii de populaţie, pentru mediul rural, pentru mediul urban, pentru tineri, pentru persoanele vârstnice, dar trebuie să fie particularizată, atunci s-ar putea să nu atingem această ţintă de 10,4 milioane.

Oricum, la sfârşitul lunii august, cum preconiza primul-ministru, eu personal am dubii serioase că se poate rezolva într-un timp aşa de scurt, ar însemna să vaccinăm 200.000

de persoane în fiecare zi. Vedeţi că ritmul nu depăşeşte în general 80.000. Aşa că probabil că luna octombrie este un termen mai realist, din punctul meu de vedere”, a mai spus social-democratul.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Klaus Iohannis și Florin Cîțu, despre relaxarea restricțiilor de la 1 iunie: „Să nu credem că 1 iunie este data de relaxare totală”

Anunțul momentului în România! Carantina se prelungește cu 7 zile

Alexandru Rafila critică noile criterii de carantinare a localităților: „Medici fără niciun fel de specialitate...”

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

Mirela Vaida, în stare de șoc. S-au luat la bătaie în platoul emisiunii Acces Direct: Hai, gata, vă rog! O să chemăm paza

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Ultimul urmaș al lui Nicolae Ceaușescu a fost descoperit de EvZ

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies