Alina Dumitru isi propune sa devina mama!

In fata multor personalitati din sportul romanesc, precum Ilie Nastase, Elisabeta Lipa, Marius Vizer, Ioan Andone, a conducerii Federatiei Romane de Judo, a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Sport, dar si a fostelor colege de lot national si a familiei, Alina Dumitru, cea mai valoroasa judokana a Romaniei din toate timpurile, singura medaliata cu aur la Jocurile Olimpice, editia din 2008, de la Beijing, a spus adio sportului de performanta. Alina nu si-a putut stapani lacrimile, izbucnind in plans, atunci cand a facut referire la sprijinul pe care l-a primit din partea parintilor, a antrenorilor si a fostelor colege de lot national. Cu putin timp inainte de derularea acestui moment, Alina a vorbit pentru WOWbiz.ro.

Distribuie pe:

fara descriereAlina Dumitru (centru), alaturi de parintii eiWOWbiz.ro: Care este motivul pentru care ai decis sa te retragi?

Alina Dumitru: Am decis sa ma retrag pentru ca m-am gandit la ceea ce ar fi urmat in cei patru ani care au ramas pana la viitoarea Olimpiada. Am simtit ca nu mai am puterea de a rezista atat. Cred ca a venit momentul sa fac si eu altceva. Sa am o viata de familie, iar daca faci sport de performanta nu poti avea si viata de familie, asa cum ar trebui sa o ai. Faptul ca am reusit sa obtin inca o medalie la Jocurile Olimpice imi da posibilitatea acum de a ma retrage in glorie.

Esti la fel de emotionata acum la fel ca atunci cand castigai medalia de aur, la Beijing?

Acum este o altfel de emotie. Total diferita de cea in care intram sa concurez pe saltea.

Antrenorul tau spunea ca ii va fi foarte greu cand va intra in sala de pregatire si nu va mai fi “Piti”….(n.r. numele de alint al Alinei)

Da, intr-adevar, asa este. Mi-a spus si mie acest lucru. Dar, din pacate, nu am ce sa fac. Domnul profesor cred ca a inteles ca este suficient ceea ce am facut in judo, considerand, la randul dansului, ca ar fi cazul sa fac si altceva, cum ar fi intemeierea unei familii. Da, vreau sa devin mama, pentru ca-mi plac foarte mult copiii si cred ca este momentul pentru un astfel de pas.

Iti vei da copilul la judo?

O, da! Daca isi va dori acest lucru, am sa-l sprijin cu toata dragostea. Judo-ul este un sport care te ajuta sa te formezi in viata,  te ordoneaza, te disciplineaza si, nu in ultimul rand, iti ofera nenumarate satisfactii.

Inteleg ca te vei indrepta catre lumea antrenoratului. Vei fi la fel de exigenta ca antrenor cum ai fost si ca sportiva?

Este normal sa existe si exigenta, pentru ca fara exigenta nu poti obtine rezultate. Trebui sa stii sa tii un sportiv din scurt, asa cum a procedat cu noi si domnul profesor Bercean. Daca noi nu-l ascultam, nu am fi ajuns la performante atat de mari pe plan international

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate