Alina Dumitru nu este singura judokana care s-a retras. Urmeaza Corina Caprioriu!

Soc in judo! Dupa retragerea din activitate a Alinei Dumitru, o alta mare judokana se pregateste sa renunte la cariera de performanta. E vorba de Corina Caprioriu, vicecampioana olimpica la Londra, din 2012.

Distribuie pe:

fara descriereWoWbiz.ro: Iti va fi greu fara Alina in sala de antrenament?

Corina Caprioriu: Pe noi ne-a legat o prietenie foarte frumoasa, care se prelungeste si dincolo de lumea sportului de performanta. Vorbim  des la telefon, ne intalnim periodic. De Alina imi va fi insa dor sa o vad in sala de antrenament.

Tu ai fost prima persoana careia i-a spus ca se va retrage din activitate?

Nu stiu daca eu am fost prima persoana careia Alina i-a spus ca se va retrage din activitate, dar, am discutat despre acest lucru. Stiam ca ea are intentia sa faca acest pas, care, pana la urma, este un lucru de inteles.

Cum crezi ca va decurge de-acum incolo colaborarea cu antrenoarea Alina Dumitru, ea urmand sa ocupe postul de antrenoare federala?

Sunt convinsa ca si din noua postura pe care o va avea va face in asa fel incat sa ne fie noua, sportivilor, mai bine. Ea se va bate in permanenta pentru a ne obtine de fiecare data cele mai bune conditii, de la pregatire, cantonamente, absolut tot. O vom putea suna ori de cate ori vom simti nevoia ca trebuie sa facem acest lucru, pentru a-i cere un sfat sau chiar sprijinul. Stiu ca ne va ajuta cu mare drag. Alina poate fi o antrenoare de mare succes. Are o rabdare de fier si o ambitie uriasa.

Pe umerii tai cade acum o responsabilitate foarte mare. Trebuie sa preiei stafeta de la Alina Dumitru si sa continui acest drum, pana la medalia de aur olimpica.

Visul acesta nu a murit, dar va spun cu sinceritate ca ma bate un pic gandul retragerii. De la 13 ani sunt plecata de-acasa. Am 26 de ani, am o relatie de 9 ani si sincera sa fiu m-am saturat sa car rucsacul cu echipament in spate. Vreau sa am si eu un loc al meu si sa nu mai fiu plecata de douazeci de ori intr-un an.

Sa inteleg ca vom vorbi in curand de o noua retragere din sportul de performanta?

Da. Cred ca intr-un viitor foarte, foarte apropiat.Chiar pana la finalul acestui an. Eu, asa cum am spus-o de multe ori, nu am fost un talent in judo. Am muncit enorm pentru a obtine aceste rezultate. Cand am inteles eu cu adevarat ce inseamna sportul de performanta, mai ales la nivel international, am devenit atat de ambitioasa incat am spus ca nu ma voi retrage pana nu voi obtine medalii la Campionatele Europene, la Mondiale si la Jocurile Olimpice. Pentru ca am fost foarte ambitioasa, am dat dovada de o anumita rautate pe saltea, fiind sustinuta de antrenori, de colege, mi-am indeplinit aceste obiective.

Totusi, ce te-ar motiva sa continui?

Acest lucru nu tine de un factor anume, iar atunci cand iau o decizie merg pana la capat. Eu iubesc judo-ul. Este sportul care m-a dus pe cele mai inalte culmi ale succesului, dar cred ca este o decizie de la care nu voi da inapoi.

Nu crezi ca ar suna mai frumos Corina Caprioriu, campioana olimpica la Rio de Janeiro?

Bineinteles ca ar suna frumos. Atat pentru mine, cat si pentru Romania. Dar sa nu se uite ca practic sportul de la varsta de 7 ani, iar, asa cum spuneam, de la 13 ani sunt plecata de-acasa. In momentul de fata imi doresc foarte mult o familie, un copil... Este ceea ce-mi doresc cel mai mult in clipa de fata.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate