
In articol:
- Alivenci moldovenești- Ingrediente
- Alivenci moldovenești- Mod de preparare
- Alivenci moldovenești- istoric
Alivenci moldovenești. Rețeta prăjiturii pe care nu o poți refuza
FOTO: poetagurmanda
Iată cum se pregătește desertul îndrăgit de întreaga familie.
Alivenci moldovenești- Ingrediente
- 250 g mălai
- 1 l lapte
- 5 ouă
- 500 g brânză de vaci
- 100 g brânză de oaie
- 200 ml smântână
- 70 g unt
- 1 linguriță sare
Alivenci moldovenești- Mod de preparare
Alivenci moldovenești. Se pune laptele la fiert cu un praf de sare, iar atunci când dă în clocot, adăugați mălaiul, ca și când faceți mămăligă. Amestecați constant pentru a nu se forma cocoloașe. După 10 minute, dați de pe foc și lăsați la răcit. Între timp, preîncălziți cuptorul. Într-un vas mic, se separa ouăle.
Într-un alt castron, mărunțiți brânza cu furculița sau dacă e mai tare o puteți da pe răzătoarea mică. Amestecați brânza cu smântâna și adăugați gălbenușurile. Bateți apoi albușurile cu un vârf de linguriță de sare până se întăresc.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Citeste si: Rețeta domnitorilor români. Toate secretele despre mămăligă, scrise cu peniță de aur
Citeste si: Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani
Citeste si: Retete de prajituri fara coacere. Cele mai delicioase prajituri fara coacere
Amestecați terciul de mămăligă cu crema de brânză. Încorporați albușurile, cu mișcări ample. Apoi ungeți o tavă cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă.
Alivenci moldovenești. După gust, puteți presăra deasupra cașcaval ras. Dați la cuptor la foc mediu, pentru 35-40 minute sau până când vedeți că se rumenește la suprafață. Desertil se servește cald, cu smântână cremoasă deasupra.
Alivenci moldovenești. Rețeta prăjiturii pe care nu o poți refuza
Alivenci moldovenești- istoric
Alivenci, o tartă tradițională cu cremă, din bucătăria Moldovei preparată cu făină de porumb, brânză cremă precum urdă sau telemea și smântână. O formă de cheesecake a fost foarte populară în Grecia Antică. Secretul fabricării sale a fost trecut în timpul invaziilor romane.