Alocații copii. Au fost anunțate tăieri ale alocațiilor de la stat

Alocații copii. Începând cu data de 1 ianuarie 2020 au fost anunțate tăieri ale alocațiilor copiilor, într-un proiect de lege prezentat recent.

Distribuie pe:

Alocații copii. Au fost anunțate tăieri ale alocațiilor de la stat

Elevii se vor trezi cu alocațiile tăiat, în cazul în care nu vor respecta o regulă importantă. Începând cu data de 1 ianuarie 2020, elevii care vor avea prea multe absențe nemotivate se vor trezi cu alocația tăiată.

Alocații copii. Copiii cu absențe vor avea cu 20% mai puțini bani sau chiar vor avea o suspendare integrală a alocației, în cazul în care lipsesc prea mult de la școală.

Citeste si: Elev, bătut și umilit la o școală privată din București: „Mami, am inima neagră. Nu mai pot. Nu înțeleg cu ce am greșit!” Ce mesaj i-au scris pe tablă

Citeste si: Salariile românilor, o nouă metodă de calcul. Guvernul a anunțat un nou sistem de salarizare

Citeste si: Viorica Dăncilă şi-a depus candidatura la alegerile prezidentiale: „Nicio mamă să nu-i fie frică că nu primeşte alocaţie”

Modificările fac parte dintr-un proiect de lege prin care se propun majorări anuale ale banilor destinați elevilor.

Regula a intrat deja în vigoare în județul Vaslui, acolo unde alocațiile copiilor au fost tăiate. Peste 400 de familii fiind afectate de această decizie.

Alocații copii. Au fost anunțate tăieri ale alocațiilor de la stat

Alocații copii. Au fost anunțate tăieri ale alocațiilor de la stat

"A fost suspendatã plata alocațiilor de susținere a familiei pentru un numãr de 427 de familii, suma aferentã fiind de 88.741 lei. Alocația pentru susținerea familiei a fost diminuatã de la plata în proporție de 20%, respectiv 50% pentru un numãr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numãrul total de absente școlare nemotivate, transmise de Inspectoratul Școlar Județean cãtre instituția noastrã, a fost de 1.869", a declarat Sorin Prepelitã, directorul Agenției Județene pentru Plãți și Inspecție Socialã Vaslui, conform bugetul.ro.

Citeste si: Alocație elevi anul școlar 2019-2020. Câți bani vor primi copiii de la stat

Citeste si: Sâmbăta ar putea deveni zi lucrătoare. Proiectul de lege vizează milioane de angajați

Alocații copii. Măsura de-a tăia alocațiile copiilor are ca scop reducerea abandonului școlar, care a atins cote tot mai mari în România.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate