Aloe vera in tratamente de frumusete - Uite ce beneficii are

Aloe vera este folosita in tratamentele de frumusete pentru orice tip de ten sau de par. Printre cele 300 de specii de aloe existente, aloe vera este singura care este folosita in cosmetica.

Distribuie pe:

fara descrierePlanta este folosita inca din Antichitate – Cleopatra folosea aloe vera in combinatie cu lapte de magarita pentru tratamentele sale de frumsete. Arbustul de aloe vera creste in zonele calduroase si uscate, dar si in ghivece de apartament. In frunzele sale se afla gelul de aloe, care contine peste 200 de substante, printre care un numar important de vitamine si de minerale. Tot in frunzele de aloe vera se gasesc si acizi aminati, dintre care sapte sunt esentiali (nu sunt produsi de catre organism), polizaharide, enzime si proteine.

Toate acestea ii confera proprietati deosebite, mai ales cicatrizante si calmante.

Pentru a recolta gelul de aloe vera, trebuie taiate frunzele, de doua sau de trei ori pe an. Daca aveti o planta de apartament, puteti taia fara grija, frunzele de aloe vera cresc miraculos dupa ce au fost taiate. Daca nu aveti aloe in casa, puteti cumpara gel de aloe vera din magazinele naturiste. Trebuie doar sa il folositi in cantitate mica, pentru ca este foarte lipicios.

Aloe vera hidrateaza in profunzime

Sucul de aloe vera contine 85% apa bogata in minerale si vitamine, care hranesc celulele pileii. Pe langa asta, puterea de hidratate a gelului este data si de polizaharide si monozaharide, zaharuri care retin apa. Aloe vera este prezenta in produsele de ingrijire pentru zi si pentru noapte.

Studiile au demonstrat si ca aloe vera are o actiune pozitiva asupra functiei de bariera a stratului cornos. In fapt, asta inseamna ca apa ramane blocata in epiderma si nu se mai poate evapora, iar pielea este hidratata mai mult timp.

Afla mai multe aici!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate