Alte două țări au confirmat cazuri de infecție cu variola maimuței! Cum au ajuns pacienții să fie contaminați

Variola maimuței a fost depisată în alte două țări.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Cazurile de infecție cu variola maimuței încep să crească îngrijorător, mai ales în Europa, iar recent, alte două țări au confirmat că au fost depistate astfel de cazuri. În acest sens, numărul țărilor care au confirmat deja cazuri de variola maimuței a ajuns la 14.

Astfel, Israel și Elveția se numără printre țările care au confirmat în ultima zi cazuri de variola maimuței, scrie BBC. De precizat

este că, ambele țări au declarat că au identificat câte o persoană care este purtătoare de această boală, in timp ce Israelul investighează și alte cazuri suspecte.

Cum au contractat virusul persoanele infectate

Pacientul israelian, care a fost depistat ca fiind purtător de virus, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a călătorit recent din Vestul Europei în Israel, cu simptomele acestei boli. De asemenea, Elveția a raportat o persoană din cantonul Berna, care a contractat virusul prin contact apropiat, în străinătate.

Citeste si: Bill Gates ar fi prezis variola maimuței, în urmă cu doar câteva luni: „Suntem gata pentru următoarea pandemie”

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

De precizat este că, până în acest moment au fost confirmate peste 80 de cazuri în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Franța, Olanda, Italia, SUA, Canada, Suedia și Australia, iar astăzi, 22 mai, a fost raportat primul caz suspect de variola maimuței în Grecia.

Mai precis, respectivul pacient este un turist din Marea Britanie, în vârstă de 29 de ani, care a prezentat simptomele specifice acestui virus. Totodată, în aceste momente, tânărul se află internat la un spital din Atena.

Cazurile de variola maimuței au crescut! Autoritățile sunt în alertă

În același timp, nu cu foarte mult timp în urmă, în mediul online au apărut câteva informații potrivit cărora, ar exista un posibil caz de variola maimuței la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava, însă Ministerul Sănătății a precizat că pe

teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de această boală sau vreo suspiciune în privința vreunui pacient care ar putea fi purtător de acest virus.

Alte două țări au confirmat cazuri de infecție cu variola maimuței! Cum au ajuns pacienții să fie contaminați

Fotografie cu scop ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Turcia strică prietenia cu Rusia, după ce a primit grâne furate de la ucraineni. Cristian Diaconescu, fost Ministru de Externe: „În relația cu Federația Rusă totul este posibil”...

Doliu în lumea muzicii populare! A murit Ștefan Petreuș

China se „joacă” pe cerul Taiwanului. A început numărătoarea inversă până la invazie? | EXCLUSVI

Se schimbă tot pentru 3 zodii începând de MÂINE. Previziuni pentru fiecare zodie

Se dau MAI MULȚI BANI la PENSIE! Se majorează PENSIA dacă treci de această vârstă

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Ce pensie vor avea cei născuți în anii 60-70. Calculele sunt deprimante

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies