Am aflat cum învăța Ecaterina Andronescu la școală! Ce spune colegul ei de clasă: ”Era cea mai bună, noi am fost ultima generație care a făcut 7 clase!” EXCLUSIV

Ecaterian Andronescu (70 de ani) este eternul ministru al Educației, fiind la al patrulea mandat bifat în ultimele două decenii.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Mereu controversată, Ecaterina Andronescu (70 de ani) a reușit performanța ca acum câteva luni să-i ceară public demisia lui Liviu Dragnea, pentru ca după împăcarea cu liderul PSD să accepte fără probleme un nou mandat în funcția de ministru al Educației. Andronescu a avut în Ministerul Educaţiei, mai întâi, funcţia de secretar de stat pentru învăţământ superior, în intervalul 1995 - 1996. Apoi, în perioada 2000 - 2003, a fost ministrul Educaţiei şi Cercetării, dar nu şi-a dus mandatul la bun sfârşit, fiind schimbată în iunie 2003. A revenit ca ministru la Educaţie în perioada 2008 - 2009, apoi în Guvernul Ponta, în 2012, întorcându-se acum cu același elan să salveze, ca de obicei, învățământul românesc.  

Citeste si: Ecaterina Andronescu vrea uniforme obligatorii în școli! De ce sunt părinții nemulțumiți

Citeste si: Am fost în satul natal al Ecaterinei Andronescu! Cati vine mereu acasă de Paști, unde o așteaptă sora ei FOTO EXCLUSIV

Despre Ecaterina Andronescu se știu însă puține, dincolo de activitatea ei la minister, intens urmărită și de cele mai multe ori criticată. Născută în satul mehedințean Colibași, comuna Malovăț, Ecaterina își vizitează astăzi sora, rămasă în localitate, vecinii afirmând că demnitarul apare pe meleagurile natale de Paște. 

Am aflat cum învăța Ecaterina Andronescu la școală: ”Ea niciodată nu a fost cu nasul pe sus!”

”Vine atunci cam întotdeauna, a păstrat tradiția, că știu că îi place aici, e liniște. Vine cu soțul, Laurențiu, uneori și cu băiatul lor ”, ne explică un vecin. Soțul Ecaterinei este inginer constructor de meserie și a cunoscut-o pe Cati cu ajutorul uneia dintre verișoarele lui, care lucra cu Ecaterina, așa cum avea să declare mai târziu actualul ministru. 

Despre perfomanțele înregistrate de Cati Andronescu pe băncile școlii ne-a dezvăluit mai mult Ion Coadă, vecin și fost coleg de clasă cu ministrul. ”Cum să nu ne știm, ne știm bine, familiile noastre au fost și sunt prietene de-o viață. Cati a stat aici până a plecat la București la facultate. A fost șefa clasei, era colega mea, știu ce spun, învăța foarte bine. 7 clase a făcut, aici, la Malovăț. Cred că noi am fost ultima generație care a făcut 7 clase. Ea niciodată n-a fost cu nasul pe sus, și acum, când mai trece pe acasă, salută, te întreabă ce faci...E mereu pe fugă, dar la câtă treabă are, e normal!”, ne-a povestit Ion Coadă, fost coleg de clasă cu Ecaterina Andronescu, fostul, actualul și (foarte probabil) viitorul ministru al Educației. 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: