Ambasada Rusiei din Siria a fost bombardata astazi!

Cladirea Ambasadei Federatiei Ruse la Damasc a fost astazi tinta teroristilor. Tirurile de obuze au fost indreptate in doua randuri, asupra Ambasadei, insa, din fericire pentru toata lumea, actiunile nu s-au soldat cu victime sau pagube materiale, a anuntat Ministerul de Externe rus.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriere"La 13:00 si 13:19 ora Moscovei (10:00 si 10:19 GMT), Ambasada Rusiei in Siria a fost bombardata de teroristi. Un obuz, care din fericire nu a explodat, a cazut in curtea interioara a ambasadei. (...) Al doilea obuz a cazut in apropierea imediata a teritoriului" (n.r.: ambasadei), precizeaza ministerul rus. Genistii au fost chemati la fata locului pentru neutraliza incarcaturile explozive.

"Consideram aceasta noua provocare a extremistilor care doresc sa submineze procesul de reglementare pasnica a situatiei din Siria drept o noua confirmare a intentiei lor de a continua sa semene teroare si violenta in aceasta tara", a subliniat diplomatia rusa, conform presei internationale.

Rusia intreprinde de peste un an o campanie de bombardamente aeriene in Siria, in sustinerea trupelor aliatului sau, presedintele Bashar al-Assad. Aceasta sustinere i-a permis regimului de la Damasc sa recucereasca recent din mainile rebelilor al doilea oras ca marime al tarii, Alep, spun cei de la B1 TV.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict armat. Potrivit estimarilor ONU bilantul confruntarilor ar fi de cel putin 100.000 de morti.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate