Ambasadorul Turciei in Romania, la Teo Show: "Romanii sunt oameni ospitalieri si deschisi schimbarii"

##VIDEO266278##

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereAmbasadorul Turciei in Romania, Osman Koray Ertas, a acceptat invitatia lui Teo Trandafir de a participa de 1 Decembrie la emisiunea Teo Show de la Kanal d.

"Este o placere pentru mine sa fiu aici azi. Sunt in Romania de doua luni. Limba mea romana este teribila, dar vreau sa va spun 'la multi ani'. O sa fac tot ce pot sa invat mai mult", a spus acesta.

Ambasadorul a vorbit despre prezenta soldatilor turci de 1 Decembrie la defilare.

fara descrierefara descriere"Armata turca este alaturi de Romania de ziua ei. Soldatii nostri nu sunt de ceremonie, ei sunt pregatiti sa fie chemati oricand, au venit cu echipament real, arme reale. A fost alegerea noastra sa ne aratam solidaritatea fata de Romania. Suntem bucurosi ca Ministerul Apararii ca ne-a chemat la defilare kalooga_36441" , a spus ambasadorul.

fara descrierefara descriere"Aveti un capital uman frumos. Sunt multe tari care au plaje si locuri frumoase, dar exista conflicte, iar acest lucru nu este frumos. In Romania, sunt oameni ospitalieri, deschisi schimbarii", a spus acesta despre tara noastra.

Osman Koray Ertas a vorbit si despre investitiile turcesti de la noi din tara.

"In ultimele doua luni, am fost la deschiderea a 4-5 fabrici turci in Romania. In Craiova, o companie foarte respectata din Turcia a facut prima investitie in Romania, a angajat 300 de oameni. E adevarta ca fac produse pentru export", a declarat ambasadorul.

fara descrierefara descriere"Turcii si romanii se aseamana. Chiar si in lingvistica exista similitudini. Suntem ospitalieri, suntem gazde bune. Si noi avem cuvantul musafiri. Suntem energici, nu ne place sa stam", a declarat Osman Koray Ertas.

"Si noi avem sarmale, mamaliga, o mancam cu smantana. Avem covrigi", a mai spus acesta.

 

FOTOGRAFII: Marian Teodorescu

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate