Ambulanțe transformate în săli de așteptare și de tratare a pacienților! Spitalele din Timișoara, arhipline: „S-au făcut resuscitări şi în curtea spitalului”

Bolnavii de COVID-19 sunt tratați în ambulanțe până ce se elibereaza un loc la ATI.

Ambulanță
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în județul Timiș este extrem de gravă. Spitalele sunt pline, bolnavii de COVID-19 sunt norocoși dacă să fie internați în unitățile medicale. Din lipsă de locuri, medicii s-au văzut nevoiți să improvizeze.

Astfel că, autospecialele de salvare s-au transformat în secții de tratare a pacienților infectați cu coronavirus! 

Ambulanță
Ambulanță

Autospeciale transformate în ambulatorii pentru pacienții COVID 

Secțiile de ATI sun pline cu pacienți, iar cei care ajung la spital cu forme grave respiratorii nu au nicio șansă. Cadrele medicale au improvizat, în lipsa unui ajutor venit de la Ministerul Sănătății. Astfel că, bolnavii de COVID care au nevoie de un pat în spital, sunt „cazați” în ambulanțe, unde primesc tratament și așteaptă să se elibereze un loc la Terapie Intensivă, care să le dea o șansă la viață.

Unităţile de primiri urgenţe se blochează, asta-i problema. În momentul în care ele s-au umplut în momentul acela e un semnal că sistemul din spate care ar trebui să asigure preluarea acestor pacienţi e deja plin”, a povestit Mihai Grecu, şef UPU Timiş.

Citeste si: Un bărbat internat în spitalul COVID din Grădişte face dezvăluiri cutremurătoare: „E aproape un loc de exterminare”

Citeste si: Oana Lis este în doliu. Tatăl vedetei a murit în Spania- bzi.ro

Tuburile de oxigen sunt cele mai prețioase lucruri în acest moment, iar dacă înainte erau încărcate la 4-5 zile, acum sunt umplute și de două ori pe zi. Ambulanțele sunt noua șansă la viață a pacienților cu grave probleme respiratorii. 

„Pacientul este panicat, ce se întâmplă, ce fac, unde mă duceţi, cum facem, nu mă simt bine. Asistentul stă cu pacientul în spate şi există riscul să rămânem fără oxigen”, a declarat Marius Cioclu, ambulanţier SAJ Timiş. 

Ambulanță
Ambulanță

Rata de infectare a scăzut în judeţul Timiş

În județul Timiş, rata de infectare a scăzut uşor: de la 6,14 la 6,08. Cu toate acestea, cazurile grave de COVID-19 sunt tot mai dese, iar cadrele medicale mărturisesc că sunt aproape depășite de situație. 

Citeste si: Un nou caz șocant la ATI Mureș! Medic infectat cu coronavirus, mort în condiții greu de imaginat: "A fost legat de pat..."

„Am şi suplimentat cu 45-50 de tuburi rezervele noastre. Dispunem de 650 de tuburi în prezent. Şi eram pregătiţi să deplasăm ambulanţe să facem schimbul de oxigen în curţile spitalelor, dacă era cazul, dar nu a fost. S-au făcut resuscitări şi în curtea spitalului. Participăm şi noi şi medicii din spitale!”, a spus Iancu Leonida, şef SAJ Timiş.

Nu au nevoie de oxigen doar bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, ci și cei non-COVID, însă ei au căzut pe locul doi. 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Stuație epidemiologică gravă la un spital din Moldova! Medicii se luptă atât cu epidemia de COVID-19, dar și de tuberculoză

16 paturi ultraperformante de ATI stau nefolosite la Spitalul C.F Witting! „Nu există personal”

Bilanț coronavirus, 27 martie 2021. Peste 5800 de cazuri noi de COVID-19. Crește numărul pacienților aflați în stare gravă

Horoscop Zilnic Miercuri 14 Aprilie 2021: Unii nativi ar putea experimenta stări tensionate și stresante, precum Racii

Cutremur total: Veţi avea un război în Europa între două armate foarte formidabile

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Expert renumit: Vaccinarea transformă COVID în armă de distrugere în masă. Cum e descris coșmarul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies