Atentie, bucuresteni! 5.000 de lei amendă, dacă ești prins la plimbare în parc!

Amenzi usturătoare pentru bucureștenii care nu țin cont de restricțiile impuse prin ordonanță militară și ies la plimbare prin parcuri! Riscă să scoată din buzunar sume cuprinse între 100 și 5.000 de lei.

Distribuie pe:

Autor: I.A.

amenda-plimbare-parc-bucuresti-coronavirus


In articol:

Cetăţenii surprinşi în parcuri, începând de sâmbătă, 28 martie 2020, ora 14,00, riscă amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, notează Agerpres.

Edilul a anunţat închiderea parcurilor administrate de Primăria Municipiului Bucureşti pe perioada pandemiei de coronavirus.

 

 

amenda-plimbare-parc-bucuresti-coronavirus

Potrivit directorului general al Poliţiei Locale, Dan Rasica, PMB administrează 14 parcuri în Capitală.

"Atât Poliţia Locală, cât şi Poliţia naţională şi Jandarmeria au dreptul să-i oprească, să-i solicite documente conform ordonanţei militare, iar sancţiunea, aşa cum a spus şi domnul viceprimar, la persoana fizică este între 100 şi 5.000 de lei", a precizat Rasica.

 

Citeste si: Eroii care luptă împotriva coronavirus, detalii cutremurătoare: „E ca și cum o bombă le-ar fi explodat în piept”

Citeste si: Atenție, bucureșteni! Primăria tocmai a anunțat decizia! Riscați amenzi de 20.000 de lei

Citeste si: Amenzi URIAȘE din cauza restricţiilor de circulaţie. Polițiștii au aplicat sancțiuni în valoare de peste 7 milioane de lei, în 24h


El a adăugat că în Bucureşti a fost constituit un dispozitiv unic de acţiune, condus de către Poliţia Capitalei.

Parcurile bucureștene au fost închise. Cine e prins la plimbare, e amendat

amenda-plimbare-parc-bucuresti-coronavirus


În context, Aurelian Bădulescu a spus că săptămâna trecută nu avea la dispoziţie pârghia sancţionatorie, iar măsura limitării totale a traficului s-a luat ulterior.

"Noi am făcut o acţiune masivă de recomandare de solicitare a cetăţenilor să nu mai stea în grupuri foarte mari, mulţi dintre dânşii au înţeles şi apelăm încă o dată la înţelegere pentru a respecta deciziile care se iau de către factorii de conducere", a subliniat Bădulescu.

Inquam Photos / George Calin

 

160 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, în România. Bilanţul toatal a ajuns la 1.452

Bilanţul total al cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 1.452, 160 de caztri înregistrându-se numai în ultimele 24 de ore.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până în 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate şi externate (54 la Timişoara, 55 la Bucureşti, 16 la Iaşi, 6 la Craiova, 6 la Constanţa şi 2 la Cluj), potrivit News.ro.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire

Totodată, până acum 29 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj-Napoca şi Neamţ, au decedat.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 13 şi 83 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 34 de pacienţi, dintre care 25 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Câţi români sunt în carantină în acest moment 

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 7.801 persoane. Alte 131.367 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate