„Amenințarea rusă este aproape de frontierele României” Un analist militar face previziuni sumbre cu privire la evoluția războiului

Conform lui Jens Stoltenberg, Rusia se menține pe poziții în ceea ce privește strategia folosirii armelor nucleare.

Autor: Simona Costache

In articol:

Secretarul general NATO continuă să mențină de actualtate ideea conform căreia războiul dintre Rusia și Ucraina nu se va finaliza prea curând.

Radu Tudor, jurnalist și analist militar, confrimă și întărește afirmațiile venite din partea NATO, acestea fiind bazate pe informații provenite de la cele mai apropiate persoane pentru Vladimir Putin.

„Alianța Nord-Atlantică are informații precise din interiorul Puterii de la Kremlin despre planurile de atac care urmează în Ucraina. Să ne așteptăm la tot ce este mai rău, din această perspectivă. Niciodată în Europa, de la al Doilea Război Mondial, nu au avut loc asemenea orori, iar invazia rusească nu este doar asupra Ucrainei, ci asupra întregii Europe.

Sunt amenințate libertatea, democrația și este pusă la grea încercate întreaga Europă. Dacă aliații au determinarea de a susține Ucraina, Rusia va dori să transforme această țară în Afganistanul Europei: un conflict de lungă durată, un război care vizează terorizarea populației ucrainene, transmiterea amenințării dincolo de granițele Ucrainei, distrugerea economică și socială a acestei țări.

Acest război se apropie de noi. Amenințarea rusă este aproape de frontierele României. Bătălia din Insula Șerpilor este avertismentul că Rusia se apropie cu războiul său invadator de frontiera noastră", a

spus Radu Tudor, conform Antena 3.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce fostul iubit a confirmat despărțirea: „L-am prins la un party interesant cu domnișoare”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Se retrage cu adevărat Rusia din Stația Spațială Internațională? Dumitru Prunariu, primul român în spațiu: „Aia nu e o casă din care ai ieșit, ai închis ușa și ai plecat”| EXCLUSIV

„Trebuie să ne pregătim pentru ofensiva rusă”

În același timp, Jens Stoltenberg a tras un semnal de alarmă, spunând că este necesară o pregătire consistentă a statelor pentru că Rusia va avea de gând să comită și „mai multe distrugeri masive” în Ucraina, punând accentul pe „intensificarea” livrării de armament în Ucraina.

„Trebuie să ne pregătim pentru ofensiva rusă, pentru o și mai mare brutalitate, mai multă suferință și chiar pentru o distrugere masivă a infrastructurii critice şi a zonelor rezidențiale”,

a apreciat Stoltenberg într-un interviu publicat duminică de cotidianul belgian Le Soir.

De asemenea, Secretarul General al NATO a mai spus că, de la începerea războiului și până în prezent, Rusia nu a mai făcut nico schimbare și niciun pas înainte în ceea ce privește folosirea armelor nucleare, chiar dacă a oferit numeroase amenințări.

„Este de datoria noastră să reducem acest risc. NATO este alianța cea mai puternică din lume. Iar mesajul nostru este clar: după folosirea armelor nucleare, vor exista doar învinși în toate taberele”, a avertizat fostul premier norvegian.

Citeste si: Stare de urgență în Rusia! S-a dat ordin de evacuare. Ce se întâmplă în aceste momente?

Pentru ca Ucraina să aibă câștig de cauză în acest război, este necesar să facă trecerea la arme occidentale moderne, mai spune Stoltenberg.

„Ucraina are nevoie urgent de armament greu. Occidentul trebuie să-și intensifice livrările, să facă mai mult și să se pregătească pentru un angajament pe termen lung. Trebuie să ne asigurăm că Ucraina se poate apăra.

Curajul și vitejia militarilor ucraineni nu vor fi de ajuns. Este nevoie și de un sprijin militar susținut din partea Occidentului”, a pledat el.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mesajul din spatele ținutei Primei Doamne a SUA. Ce semnificație au culorile purtate de Jill Biden la sosirea în România

Bombardamente la 40 de kilometri de România! Situația din Ucraina ar putea escalada: "De data aceasta avem de-a face cu o fregată"

Prima Doamnă a SUA vine azi în România. Ce program are Jill Biden în țara noastră și când ajunge la București

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vladimir Putin a decis: Rusia se va retrage! Anunțul nopții de la Moscova

De ce e bine să ții un tub de pastă de dinți fără capac pe un raft din frigider: trucul care îți salvează frigiderul

Primești bani să pui benzină! Poți primi până la 400.000 de euro. Care sunt condițiile

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies