Amenzi de până la 2.000 de lei pentru cei care împiedică alăptatul în spații publice! Legea a fost promulgată azi de președintele Iohannis

Împiedicarea alăptării în spațiul public de căte orice persoană sau insitituție devine infracțiune în România.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Mamele din România au dreptul să alăpteze în spațiul public și orice intenție de a li se restrânge acest drept, fie prin interzicere, fie prin evacuare, se pedepsește cu amendă. Acest lucru este stipulat printr-un proiect de lege care a fost promulgat astăzi de Președintele Klaus Iohannis.

Legea are ca obiect instituirea unor măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează precum și combaterea încălcării dreptului la hrană în spațiul public. Reglementarea se referă la copii de până la 24 de luni.

Ce spune legea alăptării în public

 „Următoarele fapte constituie contravenţii: a) evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil; b) interzicerea, în orice mod, a alăptării în spaţiile publice a unui copil; c) refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăpteză un copil, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv”, conform proiectului de lege.

Contravenţiile prevăzute sunt amendă între 100 şi 500 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică şi de la 1.000 de lei la 2.000 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Citeste si: Bătălia pentru șefia PNL. Klaus Iohannis îl favorizează pe Florin Cîțu. Ludovic Orban îi amintește președintelui ce sacrificii a făcut pentru el

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoanele împuternicite de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Ministerului Afacerilor Interne sau Poliţiei locale, după caz.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Klaus Iohannis a promulgat și legea promovării culturii scrise

Şeful statului a mai semnat decretul pentru promulgarea legii pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 186/2003 privind susţinerea şi promovarea culturii scrise

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a promulgat legea alăptării în public

„Art. 10.- (1) Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice pot acorda, pentru realizarea unor proiecte în domeniul culturii scrise, burse de studiu, burse de creaţie, precum şi granturi de studii şi călătorie, în ţară şi în străinătate.

(2) Drepturile patrimoniale cu privire la operele create în cadrul burselor de creaţie finanţate potrivit prezentei legi sunt ale autorului beneficiar al bursei.

Citeste si: Klaus Iohannis, lege prin care elevii sportivi primesc 300 de lei de la stat

Citeste si: Cristina Șișcanu, ipostaze emoționante în timp ce își alăptează fetița, în public. Fanii au reacționat imediat: "Te aplaud, ești o mamă minunată"

(3) Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice, singure sau în parteneriat cu organizaţii nonguvernamentale cu profil cultural sau cu societăţi, pot organiza programe de rezidenţe de creaţie în domeniul culturii scrise.

(4) Bursele de creaţie pot acoperi: cazarea, utilităţile pentru spaţiul de cazare, precum şi un onorariu, acordat lunar sau pentru întreaga perioadă a rezidenţei”, conform actului normativ promulgat de Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Klaus Iohannis își aniversează ziua de naștere. Președintele împlinește 62 de ani

Cristina Șișcanu, ipostaze emoționante în timp ce își alăptează fetița, în public. Fanii au reacționat imediat: "Te aplaud, ești o mamă minunată "

Fiul lui Lili Sandu, de urgență la spital! Ce i-au descoperit medicii la analize

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

Anunţ bombă pentru cei cu două doze de PFIZER! Cu ce vaccin trebuie să facă a treia doză

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Apocalipsa e aproape! Semnul unei alte pandemii a șocat oamenii de știință. E crunt

VIDEO | Doliu la Steaua! A murit unul dintre cei mai mari antrenori, vedetă și pe Netflix

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies