Amenzi pentru femeile care nu-şi alăptează copiii! Ce proiect de lege a propus Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătății a propus un nou proiect de lege pentru a le determina pe femeile din România care nu-și alăptează copiii să înceapă să facă acest lucru.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere

Cei din Ministerul Sănătății au propus un proiect de lege care să le determine pe mămici să renunțe la laptele praf și să-și alăpteze copiii. Conform statisticilior, rata porivind alătarea este de doar 16% în țara noastră, în ciuda faptului că laptele matern este extrem de benefic pentru nou-născuți.

Ministerul Sănătății ar vrea să oprească campaniile de marketing făcute de companiile care poroduc lapte praf, tocmai pentru că asta le face pe femei să renunțe la a-și alăpta bebelușii. Vor să interzică publictatea în social-media și nu numai. În plus, vor să convingă cadrele medicale să promoveze alăptarea la sân a copiilor.

„Ministerul Sănătăţii a armonizat legislaţia din România cu codul internaţional adoptat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF. În primul rând, proiectul de lege prevede obligativitatea personalului medical de a promova alăptarea la sân. În al doilea rând, această componentă interzice un factor important în determinarea mamelor de a utiliza laptele praf şi anume marketingul agresiv pentru anumite produse”, a declarat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Citeste si: Iancu de la Puterea Dragostei, adevărul despre relația lui Culiță Sterp cu Carmen  de la Sălciua! Mai sunt cei doi împreună?

Citeste si: Ce-a pățit o bătrână de 99 de ani când a sunat la cablu să-și reînoiască abonamentul? "Mamaia, ofensată: Adică cum?!"

Citeste si: De ce nu a intrat Maximilian, fiul lui Marcel Toader, în posesia moștenirii lăsate de tatăl lui: „Eu nu am rămas cu nimic deocamdată”

Mamele care nu-și alăptează copiii ar putea primi amenzi

Companiile producătoare de lapte praf, cât și persoanele fizice care vor continua să-și crească copiii cu acest tip de lapte, ar putea primi amenzi. Sumele propuse variază între 1.000 și 100.000 de lei. Rămâne de văzut dacă acest proiect de lege va fi adoptat și ce părere ar avea femeile. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate