Amenzi usturătoare pentru șoferi, chiar de astăzi

Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu respectă regulile. Legislația a intrat deja în vigoare începând de astăzi.

Autor: A.B.G.

In articol:

Punctul de amendă a crescut cu 54% de la 1 ianuarie 2020, de la 145 lei la 223 lei, ca urmare a faptului că PSD a atacat la Curtea Constituțională proiectul de lege pe care Guvernul și-a angajat răspunderea și care prevedea înghețarea punctului de amendă.

Actuala valoare va rămâne până când CCR va soluționa speța.

Citeste si: Uite cum arată patul de aur al lui Puiu Englezu, cel mai bogat rrom din  ţară!  Baldachinul e încărcat cu bijuterii!

Citeste si: Tzanka Uraganul e primul manelist care îşi cumpără avion: „Am luat-o razna, nu-i aşa?” FOTO

Citeste si: “În perioada în care am aflat diagnosticul, scăpam obiecte de mână!”. Dezvăluirile artistei Adda, cu privire la boala de care suferă- kfetele.ro

Citeste si: Florica Boboi, adevărul despre experiența „Chefi la cuțite”. Ce a spus despre scandalurile din echipa roz- bzi.ro

Citeste si: Oana Radu a recunoscut relația cu antrenorul ei. A postat poze cu el pe Instagram și fanii au luat foc: „Cam repede pentru o relatie, de-abia ti-a murit iubitul”

Amenzi usturătoare pentru șoferi, chiar de astăzi

Amânarea intrării în vigoare a proiectului asumat de Cabinetul Orban are ca efect majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, care vor creşte o dată cu majorarea salariului minim şi majorarea cuantumului sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă. De asemenea, aleşii locali vor putea solicita şi ei pensii speciale. 

Astfel, salariul minim brut lunar va creşte de la 2.080 lei în prezent la 2.230 lei de la 1 ianuarie 2020

Proiectul de lege privind modificarea OUG nr. 114/2018, pe care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în Parlament şi prin care sunt eliminate taxele şi obligaţiile impuse de Guvernul Dăncilă în domeniul bancar, energetic şi al fondurilor de pensii private, a fost contestat luni, atât pe formă, cât şi pe fond, de PSD, la Curtea Constituţională, astfel că nu va putea intra în vigoare înaintea unei decizii a Curţii.

Cum proiectul nu poate intra în vigoare, valoarea punctului de amendă se va calcula la 10% din salariul minim brut în vigoare la 1 ianuarie 2020, ceea ce reprezintă în cuantum 223 lei, reprezentând o majorare de aproape 54% faţă de nivelul actual, informează news.ro.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Incendiu puternic, în noapte de Revelion, din cauza artificiilor

Adelina Pestrițu și Virgil Șteblea, primul Revelion în calitate de părinți: "Am intrat în 2020 îmbrăcați lejer și cu Zeny alergând prin casă"

Nicușor Iordan a împlinit 40 de ani! Ce le-a spus fanilor, după cel mai complicat an din viața lui?

2023 va începe in forță pentru 6 zodii. Vi se schimbă viața în bine

Cutremur total în UNGARIA! Alertă maximă la graniţa cu România. Au ţinut totul ASCUNS

“Am o viață foarte activă.” Cristi din Banat, despre ocupația lui din Spania, și motivul pentru care a dispărut din luminile reflectoarelor

Prodanca, viciul ascuns ce i-a răvășit viața. Acum se teme pentru copiii ei

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies