Analize decontate din iulie 2021. Investigațiile recomandate de medicul de familie, decontate pentru toate categoriile de vârste. Ce analize fac EXCEPȚIE

Din iulie 2021 analizele recomandate de medicul de familie vor fi decontate. Casa Națională de Asigurări a anunțat că vor fi decontate analizele pentru toate categoriile de vârstă.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Analizele recomandate de medicul de familie vor fi decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, din iulie 2021.

Analizele recomandate de medicul de familie vor fi decontate. Ce investigații fac excepție

Ce analize fac EXCEPȚIE
Din iulie 2021 analizele recomandate de medicul de familie vor fi decontate[Sursa foto: PixaBay]

Într-un comunit de presă, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a explicat cum decontarea se va face pengtru toate categoriile de vârstă. De asemenea, există și excepții.

Citeste si: Româncă, medic de profesie în Franța, a fost găsită fără viață în cabinet. O întreagă comunitate este în doliu

"Excepție fac investigațiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultațiilor de prevenție efectuate asiguraților din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, care pot fi acordate de furnizorii de servicii paraclinice și peste valoarea de contract, în limita fondurilor alocate asistenței medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialități paraclinice.", se arată în comunicatul CNAS.

„Niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigațiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultației de prevenție pentru asiguratul din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile. Îi încurajez pe toți cei care întâmpină astfel de probleme să sesizeze casele de asigurări de sănătate pentru remedierea unor astfel de situații”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Prețuri bilete de metrou și STB. De la 1 august se schimbă costul biletelor de transport în comun. Anunțul făcut de Primăria Capitalei

Cum trebuie să completeze medicul de familie biletul de trimitere pentru investigații decontate

Investigațiile recomandate de medicul de familie, decontate pentru toate categoriile de vârste
Analize decontate din iulie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Biletul de trimitere în noul format va fi disponibil din data de 30 septembrie. Până atunci, medicii de familie vor completa actualul bilet de trimitere, însă trebuie să țină cont de câteva reguli.

"În căsuța „PREV” se va nota:

cifra 1 – pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 ți 5 ani inclusiv;

cifra 2 – pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani inclusiv;

cifra 3 – pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 17 ani inclusiv;

cifra 4 – pentru persoanele asimptomatice cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani;

cifra 5 – pentru persoanele asimptomatice cu vârsta de 40 de ani și peste.”

Citeste si: A început administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer. Unde a avut loc imunizarea?

În titlul biletului de trimitere, medicul de familie va tăia cu o linie sintagma: „a căror contravaloare se suportă de către furnizorii de servicii medicale paraclinice – analize medicale de laborator aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate” (Ordinul nr.1555/671/2021 pentru modificarea și completarea prevederilor Ordinului ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 868/542/2011 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru investigații paraclinice utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate și a Instrucțiunilor privind utilizarea și modul de completare a biletului de trimitere pentru investigații paraclinice utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate).", se arată în comunicatul CNAS.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Radu a murit la doar 23 de ani! Tânărul din Olt a suferit un accident feroviar grav

Explozie la Râmnicu Vâlcea. O mașină în care se aflau mai multe butelii a sărit în aer

Româncă, medic de profesie în Franța, a fost găsită fără viață în cabinet. O întreagă comunitate este în doliu

Horoscop 27 Octombrie 2021: pe nativii Capricorn îi așteaptă o perioadă plină de surprize, Săgetătorii câștigă respectul oamenilor

Pfizer a luat o decizie mondială. Cât va fi valabil vaccinul? E definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies