Anchetă de proporții desfășurată de MAI. Ce se întâmplă în inima Capitalei

În Piața Reșița din Sectorul 4 se poartă un război de ani de zile pentru instaurarea legalității. Numai că familia unui comisar de poliție are suficientă putere pentru a opri orice demers al autorităților.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus

 


In articol:

În Piața Reșița din Sectorul 4 al Capitalei este plină desfășurare chiar și ziua în amiaza mare o operațiune de vânzare de țigări fără timbru. Antena 3 a prezentat un reportaj din care se vede cum modul de funcționare al rețelei a rămas același. Clienții sunt racolați direct din Piața Reșița de către membrii rețelei care le încasează banii, iar mai apoi oamenii merg să-și ridice marfa de la un apartament din apropierea pieții. Acest lucru se întâmplă uneori chiar de față cu polițiștii care nu par deranjați de prezența contrabandiștilor în piață. Se poate vedea o mașină de poliție care a oprit fix in fața geamului.

Piața Reșița este administrată de mai bine de 20 de ani soția unui om al legii. Problemele familiei respective cu Primăria sectorului 4 sunt vechi, iar complexul trebuia închis și predat administrației locale încă de acum un an când a expirat contractul de cesiune, spun cei de la primărie. Din 1999 a existat un contract de asociere în participațiune, contractul căruia i-a expirat valabilitatea în 2019. Însă nimic și nimeni nu pare deranjat de acest aspect. Mai mult, în anul 2009 o instanță penală a constatat că acest contract nu este legal încheiat și l-a desființat! Practic autoritățile locale pierd în fiecare lună peste 10.000 de euro pentru că familia comisarului de poliție Constantin Negoiță refuză să respecte legea.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

MAI a demarat o anchetă de proporții

Din această cauză Primăria nu poate nici să demareze lucrările de modernizare a spațiului în care nu s-a investit nici un leu de 20 de ani.

Atât poliția locală a sectorului 4, cât și poliția națională au confiscat în nenumărate rânduri cantități impresionante de țigări din această piață. De altfel, Piața Reșița, după rezolvarea acestei probleme din Piețele Sudului și Progresu, este singurul loc din sectorul 4 nu se mai vând țigări netimbrate.

Se știe acest lucru la nivelul Ministerului Afacerilor Interne? Bineînțeles.

Reporter Antena 3: În Piața din Sectorul 4, o piață condusă de un subordonat al dumneavoastră, Piața Reșița mai exact, se face trafic cu țigări de contrabandă. Știați acest lucru? Ați cerut o anchetă internă?

Marcel Vela: ”Am demarat o anchetă. Din primele informații pe care le am, într-adevăr cineva din familia unui polițist administrează acea piață și verificăm posibilele legături cu acte infracționale. Este o anchetă în acest sens în Piața Reșița”.


Citește și:

Gest necugetat al unui adolescent român. Și-a dat foc în curtea casei, iar tatăl lui a sărit în flăcări să-l salveze

Decizia neașteptată luată de Raed Arafat! Motivul pentru care medicul nu va vota la alegerile locale

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Dreptate în cazul gorjeanului care și-a ucis cel mai bun prieten, doar pentru a fi cu fosta lui nevastă. Felix s-a ales cu o pedeapsă grea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies