Anchetă la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce un cercetător a anunţat că şi-a administrat un "vaccin" împotriva coronavirusului

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara va face o anchetă internă după ce un cercetător al Institutului de cercetare Oncogen, care se află în subordinea unităţii medicale, a anunţat că a creat un "vaccin" împotriva COVID-19, pe care şi l-a şi administrat.

Autor: M.B.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat că instituţia pe care o conduce va face o anchetă, alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, faţă de cercetătorul Virgil Păunescu, şeful Institutului Oncogen, care a anunţat public că ar fi creat un "vaccin" împotriva COVID- 19 şi că şi l-a şi administrat.

"Demăram mâine (sâmbătă- n.r.) o anchetă internă cu privire la cele declarate de domnul profesor Virgil Păunescu.

Ancheta nu are scopul de a-l discredita pe acesta, dimpotrivă. Vom verifica cele spuse de domnul profesor si proiectul derulat având în vedere contextul epidemiologic actual şi considerăm că anumite abordări trebuie făcute riguros. Când se fac declaraţii nu putem menţiona că este vorba de un vaccin, cu atât mai mult cu cât cu certitudine nu există un vaccin. Vom declara care sunt paşii, dacă şi-a administrat, ce şi-a administrat, dacă există documente. Riscul este ca toată această cercetare să fie declarată nulă. Ne-am bucura ca aceşti primi paşi să fie făcuţi la Timişoara, dar nu în felul acesta”, a declarat Raul Pătraşcu pentru News.ro 

Potrivit sursei citate, în România, doar Institutul Cantacuzino din Capitală ar putea dezvolta un posibil vaccin, acesta având grad de biosecuritate 4, faţă de Institutul Oncogen care are doar grad de biosecuritate 2.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: "Știam că am murit. Eram separat de trupul meu". Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima- stirileprotv.ro

"Vom verifica ce şi-a administrat domnul profesor Păunescu pentru că este un prototip experimental şi nu un vaccin. Acesta nu poate fi administrat altcuiva. Vom verifica în ce condiţii şi l-a administrat, dacă s-au respectat procedurile etice. Am discutat cu dânsul, după declaraţiile din spaţiul public. Noi nu am fost notificaţi. I-am spus că va exista o anchetă. Ne-a spus că şi-a administrat două doze în luna aprilie.

Trebuie să existe documente oficiale.(...) Pentru un cercetător nu pedeapsa administrativă ar fi cea care ar conta, ci pierderea credibilităţii experimentale. Tot progresul ar fi declarat nul. Asta ar fi cel mai mare insucces”, a declarat Raul Pătraşcu.

Ancheta va fi făcută de Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara şi Universtatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Directorul Institutului Oncogen din Timişoara, medicul Virgil Păunescu, a anunţat pe o pagină de socializare că a dezvoltat un prototip de vaccin împotriva COVID-19 pe care şi l-a şi administrat.

"Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la Oncogen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin”, a anunţat Păunescu, care se plânge de lipsa finanţării pentru cercetarea sa.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Numele lui Alex Bodi, prezent într-un dosar de proxenetism. Primele lui declarații: „Singura mea legătură este...”

Marcel Vela a făcut anunțul! Se vor da amenzi și după data de 15 mai. Ce se întâmplă cu declarația pe proprie răspundere?

Tulburător! Ana Pal a vorbit despre banii primiți pentru a-și ajuta frații. ”Nu am luat nici măcar un leu pentru mine. Le-am cumpărat pamperși și le-am reparat casa”

Ce presupune proiectul de plafonare a prețurilor RCA pe jumătate de an. A intrat în dezbatere publică

Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!

Soția lui Mădălin Ionescu, în culmea fericirii după ce a ieșit de la medic! Vedeta a ieșit din cabinet și a vorbit despre sarcină, iar bucuria i se poate citi pe chip

Ofertă uriașă pentru Clara Chia Marti din partea unei publicații pentru un interviu despre Shakira și Pique

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies