Anchetă penală la Spitalul Judeţean din Argeș. Un chirurg infectat a continuat să opereze timp de două săptămâni

E anchetă penală la Spitalul Judeţean din Argeş după ce a acolo a izbucnit un scandal halucinant. Un medic chirurg infectat cu noul coronavirus a venit la muncă două săptămâni la rând cu toate că se simţea rău.

Un chirurg infectat a continuat să opereze

Un chirurg infectat a continuat să opereze
Un chirurg infectat a continuat să opereze

Ar fi refuzat testarea, spun autorităţile, în vreme ce doctorul susţine că nici măcar nu i s-a propus asta şi că ar fi victima unei răfuieli politice. Şi soţia lui e contaminată, şi ea fiind medic la un alt spital.

"Le-am spus tuturor colegilor că tușesc, i-am informat, vedeți că sunt tușitor și s-ar putea să am probleme, mâine dimineață mă testez, adică miercuri dimineață", spune medicul Felix Sarboiu.

Citeste si: Este coronavirusul răspândit prin tehnologia 5G? Răspunsul uimitor al autorităților

Medicul chirurg spune că pe 8 aprilie s-ar fi testat şi că rezultatul ar fi ieşit negativ, de aceea a continuat să vină la muncă, la spitalul de urgenţă Ploieşti unde a intrat în contact cu pacienţii, a operat şi a făcut externări. De atunci şi până miercuri seara, când o ambulanţă l-a dus la spitalul din Mioveni, el s-a simţi tot mai rău. De fapt, era infectat cu noul coronavirus.

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

Mai grav e că şi soţia este contaminată, şi ea fiind medic la un alt spital.

"Dintre persoanele contacte directe ale medicului, inclusiv medic de familie, sunt tot cadre medicale, care lucrează în alte spitale şi ele.

Şi-au desfăşurat activitatea până în momentul identificării şi izolării şi din acest motiv, am demarat o procedură de testare, la alt spital, a întregului personal medical şi a tuturor pacienţilor", spune Emanuel Soare, prefectul de Argeș.

Citeste si: Anunț de ultimă oră de la MAI: Mobilizare fără precedent zilele următoare

Ar fi 50 de persoane care au intrat în contact direct cu chirurgul, spun autorităţile, iar prefectul spune că managerul spitalui ar fi încercat să mușamalizeze acest caz.

Pe medic, îl descrie drept o persoană dificilă care ar fi refuzat să fie trecut pe lista de testare.

"Nu am refuzat nicio testare, deoarece nu mi-a fost propusă nicio testare. Secția noastră a fost omisă de la testări și de la orice. Discuțiile sunt aiurea, sunt total aiurea, sunt tendențioase, sunt eronate și chiar nu înțeleg de unde și cum vine problema asta. Mă rog, sunt niște răfuieli personale la mijloc!”, spune medicul acuzat.

Citeste si: Comuna carantinată din Romania unde localnicii sunt supravegheați din drone după ce au încercat să plece la muncă în străinătate

Medicul a făcut gărzi şi la spitalul din Costeşti, iar soţia lui la spitalul din localitatea Călineşti, astfel toate cele 3 unităţi medicale sunt monitorizate. Spitalul Judeţean din Argeş e singurul unde nu fuseseră înregistrate cazuri, iar după acest scandal, şefa Direcţiei de Sănătate Publică şi-a pierdut funcţia

Chirurgului i s-a facut dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vești bune din Italia! S-a înregistrat cel mai scăzut număr de noi cazuri

Puterea Dragostei 18 aprilie. Cătălin vrea să o cunoască pe Bianca: „Ai început să-mi atragi atenția”. Cum a reacționat bruneta

Taticul meu, fetița mea, melodia lui Betty și Florin Salam. A ajuns în top pe YouTube

Tudor Chirilă, revoltat din cauza relaxării restricţiilor: „A scos România educată la o terasă şi-un mic”

Denise Rifai face ravagii. Unde sunt banii din conturile lui Nicolae Ceaușescu? Se va afla totul

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Adio, libertate? Valul 4 vine peste România. Anunțul este terifiant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies