Andreea Bereclanu își aduce aminte cu durere în suflet despre Revoluția din 1989! "Nu aș mai fi trăit..."

Andreea Bereclanu avea doar cincisprezece ani atunci când a avut loc Revoluția.

Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Prezentatoarea de televiziune își aduce aminte cu durere în suflet despre Revoluția din 1989. La vremea respectivă, Andreea Bereclanu avea doar 15 ani, iar în data de 21 decembrie, aceasta a decis să meargă să îi caute un cadou tatălui ei, care era născut în data de 25 de decembrie. 

Andreea Bereclanu, despre Revoluția din 1989

În timp ce tot căuta un cadou pentru părintele ei, Andreea a observat că lumea începuse să se strângă la Piața Universității. 

Citeste si: Andreea Berecleanu, reacție neașteptată după plecarea de la Antena 1: ”Eu nu pot funcţiona decât aşa”

Andreea Bereclanu, despre Revoluția din 1989
Andreea Bereclanu[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

 „Pe 21 decembrie, plecasem în căutarea unui cadou pentru ziua de naștere a tatălui meu, care era născut chiar pe 25 decembrie. Cei născuți după 1990 trebuie să știe că în acele vremuri erau doar câteva magazine universale mari. Dintre cele mai cunoscute, Unirea și Cocor. Nu găsisem nimic frumos, era și greu să-ți placă ceva, și am mers mai sus, către Piața Universității, și am văzut mulțimea care se adunase deja.

– povestește Andreea Berecleanu, pentru  Unica.ro.

"Nu  aș mai fi trăit..."

Și-a dat seama că ceva nu este în regulă, după ce a văzut stema de stat decupată din mijlocul drapelului. Extrem de speriată, văzând furia tinerilor strânși să protesteze și trecând pe lângă vitrine sparte, Andreea Bereclanu susține că, dacă nu ar fi ajuns înapoi acasă și ar fi rămas în piață, în noaptea respectivă și-ar fi pierdut viața. 

Citeste si: Andreea Berecleanu, primele declarații despre planurile de viitor, după plecarea din televiziune: „Am alegeri și planuri mai interesante...”

Andreea Bereclanu, despre Revoluția din 1989
Revoluția din 1989[Sursa foto: Instagram]

„Primul lucru care m-a izbit a fost stema de stat decupată din mijlocul drapelului. Atunci mi-am dat seama că lumea plecase de la mitingul de la CC (prescurtare de la Comitetul Central, clădirea care adăpostește actualmente Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale – n.r.),

acolo unde Ceaușescu își ținuse discursul, și începuse Revoluția. Îndemnul «Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!» se întâmpla chiar sub ochii mei. Am alergat pe străzi, am trecut pe lângă vitrinele sparte, am simțit profund și direct, la cald, ura strânsă de tinerii revoluționari curajoși. Ei purtau în sufletele lor curate suferința atâtor generații.

Am reușit să ajung acasă după câteva ore, am văzut ce se întâmpla în piață. Dacă în acea noapte aș fi rămas acolo sau chiar în după-amiaza zilei de 21 decembrie, nu aș mai fi trăit", a mai adăugat Andreea Bereclanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Andreea Bereclanu nu va mai prezenta știrile. Cu cine va fi înlocuită celebra prezentatoare

Ce a apărut pe contul Andreei Berecleanu după ce și-a anunțat demisia de la pupitrul știrilor? "Ce deranjează cel mai mult la Berecleanu este că..."

Alessandra Stoicescu nu va mai apărea la Observator ”Povestea mea, povestea ta, povestea noastră, continuă”

Horoscop Zilnic Duminică 24 Octombrie 2021: Vărsătorii sunt hotărâţi să spună lucrurilor pe nume, Peștii vor rezolva anumite probleme din trecut

Frații Dedeman au dat marea lovitură! Anunț de ultimă oră despre super compania românească

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct de la UE

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies