Stiri

Andreea Berecleanu, şocată de crima odioasă de la metrou: ”M-a frapat, intrigat, îndurerat, revoltat”

Crima odioasă care a avut loc la metrou, în staţia Dristor, a şocat o ţară întreagă, iar Andreea Berecleanu se numără printre vedetele care au reacţionat în urma tragediei.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: T.S.


Andreea Berecleanu, şocată de crima odioasă de la metrou: ”M-a frapat, intrigat, îndurerat, revoltat”icon photo
Andreea Berecleanu a făcut public un mesaj sfâşietor după ce Magdalena Şerban, în vârstă de 36 de ani, a împins în faţa trenului o tânără de 25. 
 
 
„Dorinţă 
  
 Eu am aflat că străinii sunt mai „reci” decât românii, că de la job merg direct acasă sau la un pub de unii singuri, că viaţă e trăită destul de egoist şi de focusat pe familie. Tot ce înseamnă întâlnirile cu prietenii sunt programate din timp, anunţate în prealabil şi înfăptuite de cele mai multe ori la un restaurant. Iar în ţările meridionale mai e cum mai e, dar în cele nordice…E aproape imposibil să convingi pe cineva să iasă din casă în mod spontan doar de dragul unei beri băute în grup sau o cină de, să zicem… pomana porcului sau orice altceva.
 
De aceea, probabil, mulţi români se întorc în ţară sau, neavând încotro, se adaptează. Sau, de dorul tradiţiei, se întâlnesc şi acolo, pe unde au ajuns, tot cu români. Aşa stând lucrurile, mă gândeam că e foarte mişto să fii român! Pentru că eşti generos, darnic, săritor, altruist, gata să-ţi ajuţi aproapele.
Ce m-a frapat, intrigat, îndurerat, revoltat, este ce s-a întâmplat ieri. Amănuntele cruntei întâmplări de la metrou, când o fată a fost împinsă în gol, între şine, de o bolnavă psihic. NIMENI nu a reacţionat, nimeni nu a ajutat-o pe victimă în încercarea disperată de a ajunge din nou pe peron, nimeni nu a imobilizat-o pe agresoare. Au fost doar câţiva călători care au filmat intervenţia echipajului de la Ambulanţă ajuns la faţă locului, când deja victima nu mai era în viaţă.
 
Am fost weekend-ul trecut la Amsterdam şi am asistat la un incident în care într-un fast-food un om al străzii fusese înjunghiat de un altul. Săriseră 5, 6 persoane să-i despartă, să-i ajute, să le verifice rănile. Asta înainte de ajunge cele 3 ambulanţe. Concluzia? Atât de trist este să observ că antrenarea spiritului civic este de prisos atunci când nu ai un suflet antrenat… Fie că spiritul adevărat al fiinţei acestui popor să ne ajute să ne revenim la ce am fost cândva! Doamne ajută!”, a spus Andreea Berecleanu.
 
Alina Ciucu, în vârstă de 25 de ani, din Craiova, şi-a pierdut viaţa marţi, 12 decembrie, în Bucureşti, după ce a fost împinsă în faţa trenului, în staţia de metrou Dristor. Tânăra nu a avut nicio şansă de supravieţuire. 
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune