Andreea Ibacka te invata sa gatesti! Fa penne carbonara dupa reteta ei si o sa te lingi pe degete

Distribuie pe:
fara descriere

 

Casnica dovedita, dupa ce a terminat de pus muraturi, Andreea Ibacka si-a dezvaluit reteta cu care ea face cele mai delicioase penne carbonara cu care il rasfata pe sotul ei, Cabral.

"Asadar, s-a decis ce mancam azi! Ingrediente: penne, ciuperci, bacon, smantana pentru gatit, galbenus de ou, ulei, sare, patrunjel, parmezan.

Fierbeti la foc mediu pennele – sau felul vostru preferat de paste – in apa cu sare si un strop de ulei, pentru a nu se lipi. Sfatul meu este sa preparati pastele “al dente” si sa nu le fierbeti in exces. În felul asta, pastele devin o masă mai uşoară, fiindcă nu eliberează tot amidonul si nici nu se inmoaie prea tare, capatand consistenta unui terci la amestecul cu sosul.

Pentru efectul “al dente” scadeti timpul de fierbere inscris pe ambalaj cu aproximativ 15-20%. Separat, rumeniti intr-o tigaie mai adanca ciupercile taiate marunt si baconul taiat fasii. Folositi un strop de ulei de floarea soarelui sau un cubulet de unt. Nu le lasati sa se prajeasca prea tare, 2 minute sunt suficiente.

Apoi adaugati deasupra smantana pentru gatit, cate un galbenus de ou pentru fiecare portie de paste, patrunjel tocat si sare, dupa gust. Amestecati bine si puneti pastele gata fierte deasupra sosului. Lasati-le pe foc circa 1 minut, amestecand bine toata compozitia si apoi serviti cu parmezan ras deasupra", a postat blondina pe blog.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate