Andreea Mantea si Mihai Mitoseru joaca moroseneste. Sambata seara, de la ora 20:00, la “Se striga darul”, la Kanal D

Pentru ultima nunta din acest an, echipa emisiunii “Se striga darul” le-a pregatit telespectatorilor ceva cu totul special.

Autor: C.L.

Pentru asta, Andreea Mantea si Mihai Mitoseru au plecat exact acolo unde se pune harta in cui, cum se spune. Mai exact in satul maramuresean Repedea, aflat la granita cu Ucraina. Paisprezece ore au facut pe drum, cu trenul de noapte si apoi cu autobuzul.

Ajunsi acolo, surpriza! Greu au gasit pe cineva care sa vorbeasca romaneste. Nu de alta, dar in Repedea, 95% dintre sateni sunt ucrainieni.

De aici si nunta deosebita a celor doi miri, ucrainieni si ei.
Traditii pe care doar aici le poti vedea, costume si momente artistice deosebite, Vasile Ceterasul si mentalitati desprinse parca din alte vremuri.

Cat despre miri, si ei au o poveste deosebita. Desi se trag din aceeasi zona, s-au cunoscut departe de casa, tocmai in Germania, unde munceau. Au venit in Romania tocmai pentru a face nunta printre cei dragi. Proveniti din familii numeroase, cu 5, respectiv 10 frati, mirele si mireasa dau culoare emisiunii prin graiul lor morosenesc cu influente ucrainiene, dar si prin simplitatea si profunzimea gandirii lor.

Distractia e asigurata, de vreme ce lautarii nu au lipsit nici macar din autobuzul cu care au fost transportati nuntasii.
Pe toate le puteti vedea la Kanal D iar daca vreti sa vedeti cum se joaca moroseneste pe culoarul unui autobuz, nu pierdeti "Se striga darul”, sambata seara, de la

ora 20:00, la Kanal D.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies