Andreea Raicu demonteaza un mit: "Bicarbonatul distruge pielea!"

Bicarbonat de sodiu si efectele negative pe care le poate avea asupra pielii este ultimul subiect pe care vedeta l-a abordat pe blogul ei.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere„Pot folosi bicarbonatul de sodiu in tratamentele beauty pe care mi le fac acasa? Este un ingredient sigur? Am citit ca poate fi folosit pe post de demachiant, ca si sampon uscat sau in exfoliantul de corp?”, este o intrebare pe care Andreea a incercat sa o rezolve cu ajutorul unui specialist.

"In nici un caz! Bicarbonatul este o solutie alcalina cu un Ph egal cu 9, spre deosebire de cel al pielii sanatoase, care are un pH egal cu -5,5 adica un pH acid dupa cum stim de la chimie. Nu numai ca bicarbonatul de sodiu nu ajuta la nimic, in afara unui efect usor abraziv atunci cand acesta este frecat pe suprafata tenului.

Mai rau este ca poate distruge filmul natural de protectie a pielii si schimba aciditatea naturala a acesteia. Astfel se va agrava orice afectiune preexistenta iar in cazul in care pielea a fost sanatoasa aceasta se va distruge! Bicarbonatul poate fi folosit pentru curatarea petelor de pe faianta sau gresie dar nici intr-un caz pentru ten, pielea capului sau par", a raspuns Dr. Sebastian Pop.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate