Andreea Raicu, despre o cura de slabire... ciudata! Dieta prin SMS: "Poate avea sanse mari de reusita"

Vedeta a postat pe blogul sau cateva date despre o cura care pare sa fie la moda in America.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere"Cura de slabire poate avea sanse mari de reusita daca se face prin… SMS! Cercetatorii americani au demonstrat ca femeile care folosesc un serviciu de mesagerie special, pentru a trimite detalii despre ce mananca si cat sport fac, au slabit considerabil.

In Statele Unite, exista servicii de mesagerie dedicate celor care vor sa slabeasca. Cum functioneaza? Practic, te inscrii intr-un astfel de program si trimiti, prin SMS, detalii despre obiceiurile tale alimentare si despre activitatea fizica dintr-o zi. Primesti inapoi ponturi despre cum le-ai putea imbunatati ca sa slabesti. Suna interesant, nu?

Cura de slabire cu sfaturi personalizate direct pe telefonul mobil

Ei bine, acum cercetatorii au si demonstrat ca aceste servicii de mesagerie chiar pot avea un impact pozitiv in cura de slabire. La sfarsitului unui studiu facut de o echipa de cercetatori de la Universitatea Duke din California de Nord, si publicat in editia online a Journal of Medical Internet Research, s-a descoperit ca 26 de femei obeze, cu o varsta medie de 38 de ani, au reusit sa slabeasca, in medie, un kilogram si jumatate, folosind SMS-urile. A existat si un grup de participante care au folosit jurnale pentru a-si monitoriza regimul alimentar si exercitiile fizice, insa acestea nu au reusit sa slabeasca, ba chiar s-au ingrasat aproape un kilogram.

Experimentul a fost urmatorul: participantele au trimis, zilnic, mesaje care s-au concentrat pe a urmari teluri personale, cum ar fi evitarea bauturilor cu zahar sau mersul pe jos 10.000 de pasi pe zi. Dupa ce trimiteau aceste SMS-uri, participantele primeau feedback: tipsuri personalizate pentru a-si imbunatati cura de slabire.

“SMS-urile au devenit omniprezente si pot fi o metoda eficienta de a simplifica urmarirea dietei si a exercitiilor fizice”, spune, intr-un comunicat de presa, autorul studiului Dori Steinberg, cercetator in cadrul Duke Obseity Prevention Program", a postat Andreea Raicu pe blog.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate