Andrei Plesu a omagiat-o pe Stela Popescu inainte ca actrita sa moara: “La cat este de populara si de sarmanta, ar fi putut culege mai multe voturi decat toti sforarii de partid la un loc”

Scriitorul Andrei Plesu a apreciat faptul ca Stela Popescu nu s-a implicat in politica.

Autor: Matei Vaihan

Dupa decesul Stelei Popescu, multe personalitati au omagiat-o pe Stela Popescu, dar scriitorul Andrei Plesu se numara printre cei care au apreciat-o chiar din timpul vietii. Acum doi ani, Plesu a scris un text intitulat “Vot pentru doamna Stela Popescu”, in care aplauda faptul ca actrita nu s-a implicat in politica.( vezi cand a prezis Carmen Harar ca Stela Popescu va muri)

Citeste si: Stela Popescu a mers la inmormantarea lui Cornel Patrichi si a tinut-o in brate pe vaduva coregrafului. Reactia neasteptata a Corneliei, la moartea actritei

“Am constatat, în ultimii ani, cum o sumedenie de actori s-au simţit îndemnaţi să se manifeste politic. Fie acceptînd să se recicleze în „analişti“ prin diferite studiouri, fie angajîndu-se în echipele de susţinere ale unor lideri politici, fie intrînd direct într-un partid sau altul, sau candidînd la fotolii de parlamentar (autohton sau european)”, a scris Plesu in Dilema veche.  "Mă uit însă cu oarecare stupoare la actori şi actriţe de anvergură, cărora profesia şi succesul lor nu par să li se mai par îndestulătoare.

Vor mai mult. Vor şi în altă parte. Vor şi altfel…Dar am şi eu dreptul să nu pricep. Cum să pricep că simpaticul Arşinel trage cu ochiul spre Ministerul Culturii şi, mai ales, că e un „revoluţionar cu rol determinant“ în evenimentele din decembrie 1989? Rol determinant?! Asta ar însemna că, dacă nu era el, acum am fi fost tot sub Ceauşescu…”,  a continuat Plesu.

“Pentru un faimos actor comic, situaţiunea probează o neaşteptată lipsă de umor. Înţeleg: ambiţii bătrîneşti, frustrări de tot soiul, probleme financiare. Dar, pe acest fundal, am cu atît mai multe argumente să aduc un omagiu doamnei Stela Popescu. E limpede că îşi iubeşte meseria mai mult decît iubeşte orice altceva, e limpede că nu simte nevoia să-şi asume un rol în spectacolul strident, de proastă calitate, al pieţii publice, e limpede că are bun gust, bună-cuviinţă, demnitate şi limpezime morală.”, 

a notat fostul ministru de Externe si al Culturii. 

“La cît este de populară şi de şarmantă, ar fi putut culege mai multe voturi decît toţi sforarii de partid la un loc. Dar preferă să rămînă acolo unde îi este locul, să rămînă ea însăşi, fără concesii de conjunctură, fără afilieri meschine. Ne lipsesc asemenea oameni. Şi simt, de aceea, nevoia să o asigur pe doamna Stela Popescu de toată admiraţia mea. În orice campanie a cetăţenilor fără de partid, domnia-sa poate conta, fără ezitare, pe votul meu”, a incheiat Andrei Plesu.

Vezi imagini filmate la mormantul Stelei Popescu

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies