Android sau iOS: avantaje si dezavantaje

Android sau iOS, aceasta este intrebarea. Și numai un utilizator al celor doua sisteme de operare, care a trăit ambele experiențe cu aceeași intensitate poate răspunde la această întrebare.

Distribuie pe:

Autor: I.A.

Android vs IOS
Android vs IOS, care este cel mai bun sistem de operare?


In articol:

Acest articol se bazează exclusiv pe experiența personală a unui utilizator al ambelor sisteme de operare. Un utilizator împătimit de Iphone, care ani la rând a susținut cu tărie că nimic nu poate doborî supremația Apple la capitolul smartphone. Toate acestea până când a făcut cunoștință cu un Samsung.

Mai concret, urmează o scurtă comparație Iphone X vs Samsung S10 Plus strict bazată pe experiența unui simplu utilizator.

Foto Samsung
Telefoanele Samsung exceleaza la capitolul fotografii

Fotografiile - care sunt mai bune?

La acest capitol, deși utilizatorul nostru fusese fan declarat Iphone, nu a avut de ales și a fost nevoit să recunoască superioritatea absolută a coreenilor de la Samsung. Chiar dacă Iphone-ul excelează la capitolul fotografii, datorită numeroaselor setări aflate la dispoziția celor care doresc să realizeze o poză, Samsung S10 este o veritabilă cameră foto profesionistă, cu funcții multiple și posibilitate de setare manuală a diverșilor indicatori. Exact ca la un aparat foto avansat. Mai mult decât atât, funcția de filmare accelerată este absolut magnifică, reușind să producă video-uri incredibile, cum ar fi un răsărit de soare redus de la 15 minute a doar 30 de secunde.

Despre claritate și culori, putem vorbi doar la superlativ despre Samsung. Și aici, dispozitivul coreenilor îl surclasează pe cel al americanilor de la Apple.

Totul despre Samsung
Samsungul sta mult mai bine la capitolul fotografie

Sistemul de operare depinde de experiența utilizatorului

Aici depinde de abordare. Este știut faptul că Androidul este mult mai răspândit comparativ cu IOS, care este un sistem de operare dedicat produselor Apple. Un utilizator pasionat de Apple, va prefera întotdeauna IOS, în timp ce un altul, obișnuit cu Androidul, va spune că acest sistem de operare este cu mult mai ușor de utilizat comparativ cu un IOS.

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

De aceea, preferăm să susținem răspicat că totul depinde de experiența personală a fiecărui utilizator în parte. În cazul nostru, utilizatorul familiarizat mai degrabă cu IOS, datorită multiplelor experiențe anterioare cu produse Apple si, implicit, telefoane Iphone, va avea o alegere clară și i se va părea Androidul de pe Samsung greoi, deloc intuitiv și poticnit. Dar este experiența lui este contrazisă de procentul copleșitor al utilizatorilor de Android din întreaga lume. Nu degeaba se spune că telefoanele Apple sunt pentru persoanele cu un anumit nivel al veniturilor, în timp ce spartphone-urile Android sunt pentri... toată lumea.

 

Citeste si: Nu vor mai fi actualizări Android pe Huawei?

Citeste si: Premium sau deloc. Poate cele mai bune electronice din 2019

Citeste si: Record de descărcări pentru aplicația ”Apel 112”! După crimele din Caracal, românii își instalează masiv aplicația care permite localizarea GPS

 

produse apple
Un utilizator Apple va alege intotdeauna aceste produse in defavoarea celor Android

Butonul pentru profilul Sonerie sau Silențios

Se pare că la acest capitol americanii de la Apple sunt conservatori. Habar nu avem care este motivul pentru care, indiferent de evoluția modelelor Iphone, acest buton lateral de comutare de pe modul Sonerie pe modul Silențios este păstrat și este la fel de... mecanic.

Coreenii l-au eliminat de multă vreme, integrand această opțiune în soft.

Aplicațiile: free vs plătite

Și aici este o discuție întreagă. Utilizatorii de Android spun că preferă telefoanele cu acest sistem de operare, deoarece majoritatea aplicațiilor din GooglePlay sunt gratuite, în timp ce AppStore-ul, deși oferă o mare varietate de opțiuni, are foarte multe aplicații care costă. Da și nu. Există multe aplicații free chiar și în AppStore. Nu trebuie decât să le cauți cu răbdare, să citești cu atenție despre ele și mai ales review-urile și, nu în ultimul rând, să te înarmezi cu răbdare, pentru că aplicațiile gratuite vin la pachet cu numeroase reclame pe care trebuie să le înduri pentru a-ți atinge scopul de utilizator.

 

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate