Android vs iOS

Autor: Amalia Florea

Lumea telefoanelor mobile este dominată de două sisteme de operare diferite, atât ca arhitectură, dar și ca preț. Telefoane în rate putem cumpăra acum foarte lejer, dar care dintre ele își merită totuși banii? În materie de funcționalitate, diferențele sunt tot mai mici. Merită să plătim mai mult doar pentru percepția pe care o avem despre cele două tehnologii sau o marcă?

iPhone, cu al său iOS, s-ar putea spune că a inventat telefoanele mobile așa cum le cunoaștem astăzi.

Jobs a fost fără îndoială un vizionar, dar mobilele cu ecran tactil nu au fost invenția sa.

Puțini își mai amintesc astăzi de telefoane precum Handspring, care au fost pionierii acestei abordări. Firește, modelele lor erau mai mari, mai grele, și funcționau cu un modul special care se înfigea în ceea ce era, de fapt, o agendă inteligentă, dar acestea sunt cele care au deschis poarta spre smartphone-urile pe care le cunoaștem astăzi.

Jobs a înțeles însă un aspect esențial: reduse ca preț și implicit accesibile, în mâinile tuturor, telefoanele vor deveni un nou simbol pentru statut. De aceea a investit atât de multă atenție în design, materialele din care sunt făcute și calitatea pe care o inspiră la o simplă atingere telefoanele sale. Dar nu numai.

Citeste si: Oana Roman, primele declarații după ce s-a aflat că nu a fost invitată la botezul copilului lui Pepe- kfetele.ro

Citeste si: Scene de filme "cu proști" în Satu Mare! Un tânăr de 33 de ani s-a întors ieri mai devreme de la muncă și a auzit zgomote ciudate în apartament- bzi.ro

El a realizat că, pentru a prinde la mase, acestea trebuie să fie și cât mai simplu de folosit pentru oricine, cu o interfață cât se poate de intuitivă.

Sigur, în funcție de vârstă, între timp, cei mai mulți nu mai suntem așa ușor puși în dificultate de funcționalitățile unui telefon.

Dar imaginați-vă că țineți pentru prima oară unul în mână și trebuie să deduceți cum faceți un apel, ca să nu mai vorbim de nenumăratele aplicații sau configurări. Îmbinând mai elegant decât oricine aceste două aspecte, funcționalitate intuitivă și design, Jobs a dat lumii, pe bună dreptate, smartphone-ul așa cum îl cunoaștem.

Competiția e însă mama calității, iar concurența nu a întârziat să apară. Dintre toate celelalte sisteme de operare ce au concurat pentru această imensă piață, în ultimii ani Android s-a afirmat decisiv și a oferit la rândul său nenumărate modele, de la zeci de alți producători, mulți chiar foarte reputați pentru tehnologiile pe care le produc.

În goana pentru cote câte mai mari din piață, aceștia au dezvoltat la rândul lor telefoane cel puțin la fel de atrăgătoare, cu funcționalități peste funcționalități și performanțe, în unele cazuri, chiar mai bune.

Ține cont de faptul că această competiție dintre producători e în avantajul tău. Cu un card bun precum CardAvantaj în buzunar, tu decizi care model vine în întâmpinarea nevoilor tale.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Zodia vedetă a zilei! Ei sunt nativii care vor avea parte de călătoria vieții lor! O nouă experiență îi schimbă total

Urări de Sfântul Andrei 2022. Ce mesaje să le transmiți celor care își sărbătoresc onomastica pe 30 noiembrie

Rugăciune Sfântul Andrei 2022. Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni

Până la sfârșitul săptămânii 5 zodii își vor îndeplini obiectivele mărețe

SIMONA HALEP a radiat de fericire! BĂRBATUL care a făcut-o să uite de Toni Iuruc

“Am legat-o de mașină să nu o mai tragă alții.” Culiță Sterp, mesaj pentru internautul care l-a ajutat după accidentul rutier

Boala cruntă de care a suferit Regina Elisabeta. Abia acum s-a aflat

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies