Angajata ISU, condamnată în Dosarul Colectiv, dată în urmărire generală! Care este procedura în cazul femeii și ce ipoteze ar putea fi luate în calcul | EXCLUSIV

Care este procedura în cazul angajatei ISU, condamnată în Dosarul Colectiv, dată în urmărire generală.

Autor: Maria Zarnescu

In articol:

Una dintre personalele condamnate în Dosarul Colectiv este de negăsit. Radu Antonina, angajata ISU care a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare cu executare a fost dată în urmărire generală de către Poliția România.

Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu avocatul Adrian Cuculis pentru a afla care este procedura în acest caz.

Joi, 12 mai, 13 persoane au primit condamnări în Dosarul Colectiv. Toți aceștia au primit pedepse cu închisoarea, printre ei fiind și fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, patronii clubului Colectiv, dar și mai mulți angajați ai ISUBIF.

Citeste si: Fiul lui Cristian Piedone, mesaj emoționant pentru tatăl lui, după ce și-a aflat sentința: „Eu știu că ești nevinovat”

Instanța a decis în Dosarul Colectiv

George Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului, a primit cea mai mare pedeapsă din dosar, fiind condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare. La rândul lor, ceilalți doi patroni ai localului, Paul Gancea și Cosmin Mincu au fost condamnați la 8 ani de închisoare cu executare.

Primarul Sectorului 5, fost primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare și s-a predat, joi, la Poliția din Bragadiru, fiind ulterior  încarcerat la penitenciarul Rahova.

Angajata ISU, condamnată în Dosarul Colectiv, dată în urmărire generală! Care este procedura în cazul femeii și ce ipoteze ar putea fi luate în calcul | EXCLUSIV

Incendiu Colectiv

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: „Nu, te rog!”. Incident revoltător într-un parc din Ilfov! Doi minori au fost umiliți și agresați fizic de un adolescent. Întreaga scenă a fost filmată și postată pe Internet- kanald.ro

Citeste si: „Ăsta este adevărul!”. Reacția mamei fetiței de 12 ani, când s-a aflat că trupul din canapea este al fiicei sale- stirileprotv.ro

Condamnată în Dosarul Colectiv, dată în urmărire generală de către Poliția Română

Doi pompieri din cadrul ISUBIF au fost condamnați, joi, la 8 ani de închisoare cu executare, iar unul dintre aceștia se pare că a fost de negăsit. Femeia, condamnată la 8 ani și 8 luni de închisoare a fost dată în urmări generală de către Poliția Română.

„Față de numita RADU ANTONINA Tribunalul București- Secția I Penală a emis MEPI nr.

6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnată la 8 ani si 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției. ”, se arată pe siteul Poliției Române.

Care este procedura de urmărire în cazul angajatei ISUBIF

Angajata ISU, condamnată în Dosarul Colectiv, dată în urmărire generală! Care este procedura în cazul femeii și ce ipoteze ar putea fi luate în calcul | EXCLUSIV

Avocatul Adrian Cuculis

[Sursa foto: Facebook]

Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu avocatul Adrian Cuculis despre situația angajatei ISUBIF care a fost dată în urmărire generală. Avocatul a explicat cele trei ipoteze care există în acest caz și atrage atenția asupra faptului că, printre ele, se poate număra și varianta sinuciderii.

„Avem de-a face cu o persoană condamnată definitiv, o persoană care nu poate să fie considerată ca fiind fugară. Ea nu este fugară în sensul cuvântului că a aflat de decizie și a fugit. Ea a plecat în mod uzual și statul nu s-a îngrijit să ia o măsură preventivă, în așa fel în cât ea a putut ieși din țară.

Astfel, nu i se agravează în vreun fel situația dacă o să fie prinsă(...) Din punct de vedere procedural, s-a emis acest mandat de arestare(...) Sunt două ipoteze, ori a ieșit din țară ori s-a întâmplat ceva mai rău. Nu mi-ar fi mare surprinderea dacă ar fi vorba despre așa ceva(...) Pedeapsa ei este foarte mare și atunci este posibilă oricare dintre situații”, a explicat Adrian Cuculis. 

Citeste si: „Suntem devastați” Dana Roba a suferit o operație de nouă ore pe creier. Care este starea sa de sănătate?- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 8 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro

Citeste si: Detalii șocante ies la iveală despre gestul de o cruzime ieșită din comun al lui Daniel Balaciu față de Dana Roba- radioimpuls.ro

Citeste si: Unul dintre patronii clubului "Colectiv" își așteaptă sentința. Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Costin Mincu, cu o seară înainte de proces: "M-am împăcat de mult timp cu gândul"

Pedeapsa acesteia este una mare, iar din acest motiv avocatul Adrian Cuculis nu exclude sinuciderea în cazul acestei dispariții. Totodată, el a explicat și ce se va întâmpla, în momentul în care femeia va fi identificată pe teritoriul unei țări din UE sau al unui stat care nu este membru al Uniunii Europene. 

„Din punct de vedere legal, dacă la un moment dat o să fie depistată pe undeva, oriunde în România și o să fie legitimată, o să fie reținută.(...) Pe partea cealaltă, imediat ce vor exista date și probe că persoana respectivă se află pe teritoriul unuia dintre statele membre, se emite mandatul de arestare european, care va funcționa exact ca în cazul Elenei Udrea, identificată, găsită pe baza informațiilor din cooperare polițienească și ulterior, după reținere, transferată în România pe baza procedurii de extrădare.

Există și varianta extrădării de pe teritoriul statelor non-membre UE, și nu în ultimul rând există și varianta ca ea să se ascundă suficient de mult în cât să de prescrie executarea pedepsei. Vorbim de o perioadă foarte lungă de timp(...) În 13 ani s-ar prescrie pedeapsa, dar nu cred că un simplu funcționar ar avea atâtea sute de mii de euro ca să se ascundă atâta timp”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Citeste si: Despăgubiri de peste 50 de milioane de euro în dosarul Colectiv! Cine se face obligat să plătească

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Despăgubiri de peste 50 de milioane de euro în dosarul Colectiv! Cine se face obligat să plătească

"N-a mai putut să o mute" Informația care aruncă în aer întreaga anchetă, în cazul fetei de 12 ani, găsită fără suflare în lada patului. Cum ar fi încercat principalul...

„Ăsta este adevărul!”. Reacția mamei fetiței de 12 ani, când s-a aflat că trupul din canapea este al fiicei sale

Dinu Maxer, luat prin surprindere de rapiditatea cu care copiii săi l-au acceptat pe iubitul Deei Maxer în viața lor: „Pentru mine, a fost un șoc mare”

Calendar ortodox 8 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?

„Eu așa mi-am găsit metoda.” Emilia Ghinescu a reușit să slăbească vizibil. Câte kilograme a pierdut artista

În ce stare se află acum make-up artistul Dana Roba după ce a fost lovită cu ciocanul de către soțul ei: "Să spună o rugăciune, este suficient”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies