Angajații din spitale refuză vaccinarea! Reacția Ministrului Sănătății: ”Este inadmisibil”

Ioana Mihăilă, Ministru al Sănătății, a catalogat ca ”inadmisibil” refuzul unor cadre medicale de a se vaccina.

Ioana Mihaila
Ioana Mihaila, Ministrul Sănătății
Autor: Radu Constantin

In articol:

Ioana Mihăilă susține că este de neconceput de ce o persoană cu pregătire medicală refuză vaccinarea împotriva COVID-19, mai ales în condițiile în care aceasta intră în contact cu multe persoane.

Ioana Mihăilă: ”Este un risc pentru pacienți”

„Vorbim de personal care intră în contact cu pacienții și vorbim de personal care ar trebui să aibă o pregătire foarte consistentă în ceea ce înseamnă medicină bazată pe dovezi, și atunci este inadmisibil ca o persoană care are pregătire medicală și care transmite mai departe mesaje către pacienți să refuze să se vaccineze, dar din nou vorbim și de un risc pe care noi dorim să îl controlăm în ceea ce privește expunerea pacienților la personal medical potențial infectat și, din acest motiv, analizăm mai multe scenarii prin care putem stimula această dorință de vaccinare a personalului medical, fie prin modificarea ordinului care reglementează prevenția infecțiilor asociate asistenței medicale, fie prin modificarea ordinului care reglementează redeschiderea spitalelor”, a declarat Ioana Mihăilă la B1TV.

Citeste si: A început vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Tot ce trebuie să cunoști despre imunizare

Actualul ministru al Sănătății a fost întrebat dacă se gândește la o metodă de a-i convinge pe angajații din spitale să se vaccineze sau dacă vaccinarea va deveni obligatorie printre angajații din spitale.

Citeste si: Românii se vor putea opera gratuit în sistemul sanitar privat! Noul OUG va aduce mai multe schimbări în Sănătate- bzi.ro

„Nu va fi obligatorie dacă utilizăm acele pârghii, dar, da, studiem diferite scenarii prin care să facem indezirabilă lipsa dorinței de vaccinare. (…) Nu m-aș duce neapărat la pedepse, dar poate că o frecvență mai mare a testării și o obligativitate a testării, și o periodicitate crescută a testării personalului care este nevaccinat este un scenariu de abordat, dar toate acestea le discutăm în aceste zile și vom vedea

pe care dintre ele le vom adopta”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății: ”Dorința de vaccinare a scăzut”

De asemenea, Mihăilă a mai subliniat faptul că dorința de vaccinare la nivelul întregii societăți este în scădere, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare.

Citeste si: Alexandru Rafila, previziuni în ceea ce privește evoluția coronavirusului în România: „ Până în toamnă se pot întâmpla multe lucruri”

„Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare. Cumva era de anticipat pentru că există un procent, o parte a populaţiei care dorea să se vaccineze şi a ajuns să se vaccineze, există o parte a populaţiei care are nevoie de un imbold să ajungă la vaccinare şi cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populaţiei care are nevoie de un oarecare imbold, sau să-i fie vaccinul foarte-foarte aproape şi foarte uşor disponibil”, a încehiat Ioana Mihăilă.

 

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Se deschid barurile și cluburile! Anunțul făcut de prefectul Capitalei: „Să aibă dovadă vaccinării”

Avertismentele experților în sănătate în ceea ce privește pandemia de coronavirus: „Vor exista Covid-26 și Covid-32”

Vaccinarea în România! Peste 60.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Horoscop Zilnic Marți 22 Iunie 2021: O stare de spirit plină de energie pozitivă atrage cu sine succesul și fericirea

Un actor extrem de cunoscut, în stare GRAVĂ! În cele din urmă, probabil că mă va ucide

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Știai că mănânci OTRAVĂ și nici nu îți dai seama? Este pitit în toate produsele, sub tot felul de nume false

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies