Angela Similea sărbătoreşte 50 de ani de la debutul pe scenă: „Am căzut și m-am ridicat prin cântec. Am străbătut un drum minunat”

Angela Similea sărbătoreşte 50 de ani de la debutul oficial care a avut loc în 1970.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan


In articol:

Angela Similea sărbătoreşte 50 de ani de la debutul pe care ea îl consideră piatra de hotar a carierei sale. “În aceste zile se împlinesc 50 de ani de când pe scena Festivalului Brașov 1970, mi s-a deschis oficial drumul către inimile voastre. A fost atunci o emoție copleșitoare, care m-a însoțit apoi la fiecare întâlnire cu voi. Au urmat ani de muncă asiduă și dăruire, am străbătut un drum minunat, având în jurul meu profesioniști de înaltă clasă din TVR, Radio, orchestra Radio, Electrecord, formația Savoy, compozitori, textieri, orchestratori, actori, regizori, designeri, colegi, cu toții Prieteni, o mare Familie, astăzi unii plecați spre stele, dar fără suportul cărora nu aș mai fi ajuns la VOI”, a postat celebra cântăreaţă pe pagina fanilor ei.

Citeste si: Agela Similea la capătul puterilor. Are datorii de 700 mii de euro și a pierdut tot

Citeste si: Amintirile lui Octavian Ursulescu: ”La Sanremo, Angela Similea a stat lângă...Maradona!”

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Citeste si: De ziua ei, Angela Similea a fost la mănăstire! Ce tort a primit celebra solistă! FOTO

“Și ... am cântat! Am cântat pentru voi ! M-am destăinuit vouă, prin mărturisirea cântului, am căzut și m-am ridicat prin cântec, am numărat genele zorilor, am ascultat tăcerea amurgului și stropii de ploaie și AM TRĂIT ÎMPREUNĂ cu voi, acolo pe scenă, toate stările vieții, ca fețe ale Iubirii. Pentru tot ce am trăit împreună, VĂ IUBESC și VĂ MULȚUMESC!”, a încheiat cântăreţa care va împlini 74 de ani pe 9 iulie. (vezi motivul pentru care Angela Similea a fost chemată în instanţă)

Angela Similea sărbătoreşte 50 de ani de la debutul pe scenă. La televiziune a debutat în cadrul emisiunii-concurs "Emoții"  

Similea a povestit, în mai multe interviuri, că în timpul liceului, profesorul de muzică Marin Teofil i-a descoperit talentul, îndrumând-o către compozitorul George Grigoriu, care conducea atunci ansamblul UTC. Acesta a stabilit ca Angela Similea să ia lecții de canto cu Florica Orăscu, care a lucrat cu mulți alți interpreți din aceeași generație precum Aura Urziceanu, Dida Drăgan, Mihai Constantinescu și Olimpia Panciu. Deoarece Florica Orăscu a considerat că viitoarea artistă avea o voce „prea cristalină” i-a recomandat să se apuce de fumat pentru a căpăta gravitate. După o perioadă relativ scurtă, vocea Angelei Similea s-a maturizat, coborând și devenind mai profundă.

Similea a început să cânte în 1965 în mișcarea de amatori, afirmându-se în cadrul Festivalului artiștilor amatori, obținând locul III cu piesa „Câmpia sub lună” de V. Veselovski, obținând apoi premiul I la concursul Primăvara bucureșteană. Primul succes l-a obținut odată cu premiul II de la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, din 1970 când a luat Cerbul de Argint pentru interpretarea cântecelor "După noapte, vine zi" și "Amurgul". La televiziune a debutat în cadrul emisiunii-concurs Emoții în premieră cu melodiile "Așa ești tu" și "Guantanamera". 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Mirabela Dauer a pierdut una din cele mai dragi ființe: "Somn lin, prințesa mea"

Incredibila legătură dintre Pepe și fostul soț al Angelei Similea: ”Pepe e nepotul meu!” FOTO EXCLUSIV

Nu mai mâncați ouă din comerț, care au ștanțate cifra 3 pe coajă! Iată ce au descoperit cei de la Protecția Consumatorului

L-am găsit pe al doilea soț al Angelei Similea, pe care artista l-a considerat mort ani la rândul! Sorin Movileanu are 73 de ani și stă în Belgia FOTO EXCLUSIV

Jan Hilgen, primul soț al Angelei Similea, văzut prin ochii actualei neveste: ”Ne-am gândit bine, pentru că aveam 2 căsnicii eșuate!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies