Angelina Jolie şi Brad Pitt şi-au vândut o parte din producţia de vin în interes caritabil

Angelina Jolie şi Brad Pitt şi-au scos la vânzare o parte din vinul pe care îl produc la castelul lor din Franţa, de pe domeniul Miraval, iar suma obţinută - peste 10.000 de euro - va fi donată unei asociaţii din Republica Democrată Congo, informează gala.fr.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

Actorii au scos la vânzare, miercuri, 228 de litri de vin alb bio produs pe domeniul Miraval, la Correns, în regiunea Var, obţinând suma de 10.100 de euro.

Vinul produs de cele două vedete a făcut parte dintr-un lot de 27 de sticle şi butoaie de vin scoase la vânzare de proprietarii de vii din Correns cu scopul de a colecta fonduri pentru asociaţia congoleză Village durable, ce sprijină tinerii şi micii producători care vor să facă agricultură ecologică, durabilă şi viabilă în zona Kivu, Republica Democrată Congo.

Licitaţia are deja o tradiţie, anul trecut, inginerul agronom care coordonează asociaţia Village durable obţinând suma de 24.000 de euro, cu 300 de euro mai puţin ca la ediţia de anul acesta.

Angelina Jolie şi Brad Pitt fac adeseori donaţii în favoarea unor organizaţii non-profit, printre acestea numărându-se Medici fără Frontiere şi Global Action for Children, prin intermediul Jolie/Pitt Foundation, pe care au înfiinţat-o în 2006. Astfel, în 2008, fundaţia a donat peste 6,8 milioane de dolari în scopuri caritabile. În 2011, cei doi au donat 2 milioane de dolari unui adăpost pentru animale sălbatice din Namibia, unde au petrecut atunci Crăciunul împreună cu cei şase copii ai lor. În acelaşi an, actorii au donat 340.000 de dolari către Humanitarian Initiative Just Relief Aid, pentru a ajuta victimele foametei din Somalia.

Angelina Jolie şi Brad Pitt au interpretat un cuplu de asasini profesionişti în "Domnul şi doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith" în anul 2005. Atracţia dintre cele două staruri s-a transpus în scurt timp şi în viaţa reală. Brad Pitt a divorţat de Jennifer Aniston în 2005, după patru ani şi jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Cei doi actori, botezaţi de presa de la Hollywood "Brangelina", sunt împreună de opt ani şi au şase copii: trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

Anul trecut, în luna aprilie, celebrii actori Angelina Jolie şi Brad Pitt au confirmat că s-au logodit şi că urmează să se căsătorească, spre încântarea numeroşilor fani ai celor doi artişti americani.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate