Animal coronavirus. Ce este pangolinul, animalul de la care ar fi pornit virusul mortal

Animal coronavirus. Cercetătorii chinezi au făcut mai multe investigații în contextul epidemiei de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Animal coronavirus. Ce este pangolinul, animalul de la care ar fi pornit virusul mortals. Ce este pangolinul, animalul de la care ar fi pornit virusul mortal


In articol:

Dacă până acum se credea că liliecii ar fi transmis virusul mortal către oameni, iată că cercetătorii au făcut o nouă descoperire.

O analiză genetică a arătat că tulpina virusului era identică în proporţie de 96% cu cea găsită la lilieci. Totuşi, potrivit spuselor lui Arnaud Fontanet, de la Institutul Pasteur din Franţa, această boală nu a fost transmisă direct de la lilieci la oameni. „Credem că ar fi fost vorba de un alt animal, un intermediar”, susţine Fontanet.

Citeste si: Imagini halucinante cu medicii din China: sunt plini de răni, dorm pe holurile spitalelor și poartă scutece

Animal coronavirus. Cercetătorii sunt de părere că epidemia de coronavirus ar fi fost mai degrabă transmisă de un mamifer, care aparține familiei bursucilor.

Un astfel de exemplu ar fi pangolinul, un mamifer care ajunge inclusiv pe mesele chinezilor.

Cercetătorii de la Universitatea de Agricultură South China au concluzionat că secvenţele genomice de viruşi găsite în pangolini erau identice în proporţie de 99% cu cele descoperite la persoanele infectate cu noul coronavirus, relatează agenţia de ştiri oficială Xinhua.

Animal coronavirus. Pangolinii (numiți și furnicari solzoși) sau folidotele (Pholidota) este un ordin de mamifere placentare nocturne lipsite de dinți, cu corpul lung, acoperit cu solzi cornoși care se îmbină întocmai ca țiglele de pe acoperiș, botul alungit, coadă foarte lungă, limba lungă protractilă și foarte lipicioasă, cu ajutorul căreia adună furnicile și termitele.

Picioarele pangolinilor sunt înarmate cu gheare puternice și încovoiate ca niște căngi, cu care pot săpa mușuroaiele furnicilor și termitelor cu care se hrănesc.

Citeste si: Vaccinul pentru coronavirus, gata abia anul viitor

Animal coronavirus. Membrele anterioare sunt slabe,dezvoltate față de cele posterioare și, de multe ori, pangolinii se deplasează numai pe membrele posterioare. Stomacul este format dintr-un singur compartiment; epiteliul ce-l căptușește este cornificat, iar pereții săi în regiunea pilorică cuprind o musculatură puternică, care împreună cu epiteliul cornificat constituie un aparat triturator, unde corpul chitinos al insectelor este sfărâmat și apoi este amestecat cu sucurile digestive, înlocuind astfel dinții care lipsesc.

Animal coronavirus. Sunt cunoscute 8 specii actuale grupate în 3-4 genuri (sau subgenuri) răspândite în sud-estul Asiei și în Africa tropicală și mai multe specii fosile, incluse în familia manide (Manidae), ordinul folidote (Pholidota). Unele specii sunt arboricole, altele terestre.

Reproducerea are loc o singură dată pe an, femelele nasc câte un singur pui (rareori doi), pe care mama îl poartă cățărat pe spate sau agățat pe pântece sau la baza cozii. Denumirea de pangolin provine din cuvântul malaiezian panggoling care înseamnă încolăcire, deoarece pangolinii când se simt amenințați, se încolăcesc ca o minge sau emit o secreție odorantă.

Animal coronavirus. Pangolinii au devenit rari deoarece localnicii îi vânează pentru carne, iar solzii lor sunt utilizați la ornarea obiectelor de artizanat și prepararea unor medicamente tradiționale cu rol stimulator.

Animal coronavirus. Ce este pangolinul, animalul de la care ar fi pornit virusul mortal

Încă 89 de oameni au murit sâmbătă din cauza coronavirusului; numărul total al victimelor a trecut de 800

Alţi 89 de oameni au murit sâmbătă din cauza coronavirusului, anunţă news.ro.

Încă 89 de persoane au murit sâmbătă în China din cauza infectării cu coronavirus, bilanţul deceselor ajungând astfel la 813.

Numărul cazurilor confirmate a crescut la cel puţin 27.100 în provincia Hubei, iar la nivel global numărul este de peste 37.000 de îmbolnăviri.

Citeste si: Mărturiile unui jurnalist român, aflat în orașul chinez Wuhan: ”Numărul decedaților era mai mare decât...”

Bilanţul celor ucişi de coronavirus l-a depăşit astfel pe acela al victimelor SARS, din 2003, când au murit 774 de persoane din întreaga lume.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că va trimite o echipă în China, care să facă investigaţii în legătură cu izbucnirea îmbolnăvirilor cu coronavirus.

De asemenea, Organizaţia a avertizat în legătură cu teoriile conspiraţiei care subminează răspunsul autorităţilor, precum şi la dezinformările care îngreunează munca celor implicaţi.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate