ANM avertizează: Temperaturi ca în deșert în România

ANM a venit cu un avertisment meteo de ultim moment. Temperaturile vor atinge cifre incredibile. Se anunță temperaturi și de 45 de grade.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

ANM a venit cu ultima prognoză meteo pentru România și anunță temperaturi de 45 de grade în țară. 22 de județe sunt vizate de prognoza meteo.

Agenția Națională pentru Meteorologie a transmis o informare de caniculă, valabilă pentru cea mai mare parte a țării, valabil până vineri. Sunt vizate 22 de judeţe care se vor afla sub cod galben de caniculă.

Un aer tropical străbate România

Meteorologul Alina Şerban a declarat la Antena 3 că zilele următoare vor fi extrem de călduroase în majoritatea zonelor, temperaturile ajungând până la 40, chiar şi la 45 de grade Celsius.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

„Deja ne aflăm sub influenţa unei mase de aer tropical care se va intensifica în zilele următoare, astfel că, dacă ieri-astăzi am înregistrat cu totul izolat valori de 34-35 de grade şi în marea lor majoritate în zona de câmpie au fost 30-32 de grade, în zilele următoare vor fi cu mult mai multe valori de 30 de grade în aproape toată ţara, mai puţin în zonele montane evident”, a declarat meteorologul.

Totodată, Alina Şerban spune că de joi, intensitatea valului de căldură va fi puternic resimţit, iar disconfortul termic va fi foarte accentuat.

„În partea de sud şi sud-est a teritoriului zone aflate sub mesaj de alertă cod galben ce vizează temperaturi foarte ridicate peste pragul caniculei, frecvent 35-37-38 de grade şi pot atinge chiar mâine, dar mai ales poimâine, pe parcursul zilei de joi, când intensitatea acestui val de căldură va fi cea mai mare. În cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei, a Dobrogei şi a Moldovei se regăsesc sub incidenţa acestui mesaj de cod galben pentru caniculă, dar mai ales disconfort termic care va fi foarte accentuat în zilele următoare (…)

38 de grade la umbră

La umbră se vor înregistra 38 de grade, ceea ce înseamnă că la soare se vor resimte temperaturi mult mai ridicate de atât, foarte probabil vor depăşi 40, poate chiar 45 de grade.

Bineînţeles, depinde de zonele în care se regăsesc oamenii, pentru că în zonele urbane, acolo unde există mult beton, mult asfalt, temperatura real resimţită va fi cu mult mai ridicată”, a spus Alina Şerban.

 


Citește și:

Accident mortal în Dolj! O femeie a fost prinsă între portbagaj şi scaunul din faţă! Totul a fost filmat

Panică la o școală din Vaslui! Părinții au crezut că elevii sunt vaccinați împotriva coronavirusului fără să fie întrebați

Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, când visezi furnici

Gabriela Firea a dezvăluit ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor locale! Florin Pandele l-a sunat pe Ludovic Orban! "Această politică este murdară!"

Bilanț Covid-19, 29 septembrie! Peste 1.000 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies