WOW

Anticonceptionalele pentru barbati sunt noua metoda contraceptiva

Cativa cercetatori sunt cu un pas mai aproape de a dezvolta o pilula contraceptiva, administrata barbatilor.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email


Anticonceptionalele pentru barbati sunt noua metoda contraceptiva
Rezultatele pe animale sunt promitatoare, urmand ca pastila sa fie testata si pe om.

Multa lume asteapta cu interes un contraceptiv masculin. Acum, oamenii de stiinta australieni, cred ca au dat lovitura cu o abordare care ofera un control sigur si eficient, fara efecte secundare pe termen lung.

Pilula se concentreaza pe doua proteine care declanseaza sperma, impiedicand efectiv spermatozoizii sa paraseasca corpul barbatului.

Lucrarea se bazeaza pe cercetarile anterioare efectuate la Universitatea Monash. In 2013, oamenii de stiinta au demonstrat ca pilula este intr-adevar eficienta, cel putin la soareci. Acum, ea va fi supusa testelor clinice, sa fie verificata pe om.


"Ne apropiem de dezvoltarea unui contraceptiv non-hormonal, administrat oral, convenabil, sigur si eficient, care poate fi usor inversat", a declarat cercetatorul principal Sab Ventura. "Ne propunem sa realizam acest lucru, dezvoltand o combinatie de doua medicamente care blocheaza transportul spermatozoizilor, dar sa nu distruga dezvoltarea sau maturizarea lor".


Strategiile anterioare s-au concentrat asupra unor obiective sau mecanisme hormonale care produc sperma disfunctionala, incapabila de fertilizare, dar care de multe ori interfereaza cu activitatea sexuala masculina si provoaca efecte ireversibile pe termen lung asupra ferilitatii.

Cu acesta abordare non-hormonala, sperma nu este afectata. Astfel ca metoda contraceptiva poate fi, probabil, usor reversibila odata ce medicamentul nu se mai administreaza.

Unele lucrari au fost deja realizate. Exista deja o pilula folosita ca tratament pentru o afectiune numita hiperplazie prostatica benigna sau prostata marita. Urmatorul pas in cercetare este de a dezvolta pilula care sa poata fi folosita cu succes ca si contraceptiv masculin.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Fosta sotie a lui Giani Kirita a facut senzatie in costum de baie! Roxana, fiica Danei, e incantata de cat de sexy e mama ei: „Baga in boala vecinii!”icon photo

Vedete

Fosta sotie a lui Giani Kirita a facut senzatie in costum de baie! Roxana, fiica Danei, e incantata de cat de sexy e mama ei: „Baga in boala vecinii!”

Aflata intr-un complex cu piscine si plaje, fosta sotie a lui Giani Kirita a facut senzatie in costum de baie. Dana s-a relaxat alaturi de copiii ei.

Titlu secțiune