Anunţ de ULTIMĂ ORĂ făcut de meteorologi: ”Se apropie ciclonul Olaf! Precipitaţiile se vor transforma în ninsoare, iar temperaturile vor scădrea drastic!”

După ce temperaturile din termometre au scăzut drastic, meteorologii avertizează că precipitaţiile care se vor înregistra în următoarele zile se vor transforma în ninsori, întrucât prin nordul ţării, începând de duminică, va pătrunde ciclonul polar Olaf. Mai mult de atât, se pare că ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Autor: T.S.

„Există un ciclon, Numa, pe numele lui, care vine din zona Italiei, care a afectat cu inundaţii Grecia, cu vânt şi grindină Croaţia şi care se deplasează către sudul ţării noastră, pe când Olaf este format în zona peninsulei Scandinavice, deci, până vine în România, trece mai întâi Numa. Sunt două cicloane separate, fără legătură unul cu celălalt. Numa işi pierde din intensitate până ajunge la noi, pentru că el a făcut prăpăd în Grecia şi Italia.

În România, ne va afecta cu nişte precipitaţii pe parta de sud, sud-vest a ţării, cu vreme închisă, cu nori pe partea de sud-est, până sâmbătă”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul Alina Şerban.
 

De asemenea, meteorologii avertizează că ciclonul Olaf, care va ajunge în România, duminică, va transforma precipitaţiile aduse de Numa, în ninsoare, în special în nord, centru şi nord-vest.

„Duminică, când coboară Olaf, care are o masă de aer polar, vine cu ea cu tot, şi o aduce către zona ţării noastre, se va răci pe nord-vest, nord şi centru şi va transforma precipitaţiile, la munte în ninsoare, în zonele mai joase, la început în lapoviţă, posibil şi ninsoare. Chiar dacă va veni Olaf, nu vorbim despre temperaturi drastice pentru că cerul este mai mult acoperit şi nu le lasă să scadă.

Sâmbătă şi duminică vorbim despre 6, 7 grade, 8 grade în sudul ţării, mai scăzute puţin vor fi în partea de nord a Moldovei şi Maramureşului, unde poate să ajungă undeva la 2, 3 grade”, a explicat meteorologul.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Detalii terifiante in cazul tanarului gasit carbonizat. La sosirea politistilor, cadavrul inca fumega

Adevăratul motiv pentru care Rocsana Marcu a renunţat la televiziune! Vedeta dă în judecată postul de televiziune la care a lucrat

Oana Lis vine cu vesti proaste despre Viorel: "Azi nu se simtea prea bine"

Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

Anunț pentru toți cei care s-au vaccinat cu Pfizer! Abia acum s-a aflat adevărul despre vaccin

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

S-a aflat! Cum a pornit pandemia. Momentul zero de la Wuhan

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies