Anunț de ultimă oră! Spania introduce București și Ilfov pe lista roșie!

Din 30 august, București și județul Ilfov intră pe lista roșie a Spaniei. Iată care sunt noile reguli impuse

Anunț de ultimă oră! Spania introduce București și Ilfov pe lista roșie!
Spania[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Andrada Bratovianu

In articol:

Ambasada României în Spania a anunțat că București și județul Ilfov vor fi introduse pe lista roșie de călătorie. Astfel, în ceea ce privește cursele aeriene, pasagerii vor fi nevoiți să prezinte la îmbarcare, un test PCR negativ sau certificatul european digital.

În mesajul transmis de Ambasada României în Spania, sunt detaliate condițiile în care persoanele care vin din București și Ilfov vor putea călători în Spania:

„Începând din 30 august, la îmbarcarea pe cursele aeriene, pasagerii provenind din orașul București sau județul Ilfov trebuie:
- să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei;
- să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Sunt exceptați minorii sub 12 ani de la prezentarea certificatului digital european, însă se menține obligativitatea completării formularului electronic de către un adult pentru aceștia.

Citeste si: Apariție neașteptată la mormântul lui Arsenie Boca. Credincioșii s-au întâlnit cu două vedete la pelerinaj

Citeste si: Românce, ajunse în Italia pentru un trai mai bun, ajung să se prostitueze. Polițiștii străini s-au apropiat de o tânără, iar ce le-a spus aceasta, în limba română, este incredibil

Pentru călătorii către Spania provenind din celelalte zone ale României, se mențin condițiile anterioare care prevăd doar completarea formularului electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es

Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

Mai multe excepții și informații:
http://www.mscbs.gob.es/.../Anexo_II_paises_y_zonas_de...
http://www.mscbs.gob.es/.../alertasActual/nCov/spth.htm

Important!

Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării.

Testul este obligatoriu pentru toți cei care au varsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca au avut Covid-19 in ultimele 6 luni. Detalii pe larg, în limba spaniolă la acest link al guvernului regional Canarias”

Pe scurt, fără prezentarea documentelor care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei, nu se poate călători din București și Ilfov în Spania.

De asemenea, mai este nevoie de completarea formularului electronic de pe aplicația Spain Travel Health sau de pe pagina www.spth.gob.es.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 30 august 2021. Câte cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?!

Citeste si: Au revenit restricțiile! Restaurante închise și nunți interzise, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. Unde se întâmplă acest lucru

Reguli de călătorie către România

„Începând cu 18 iulie 2021, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei:
- persoanele care au efectuat schema completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România (certificat digital european);
- persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, de la care au trecut cel puțin 14 zile până la data intrării în țară);
- minorii cu vârsta între 6 și 16 ani care prezintă un test PCR negativ;
- persoanele care rămân pe teritoriul național mai puțin de 72 de ore și prezintă un test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. În situația în care nu părăsesc teritoriul național, intră în carantină cu anunțarea DSP județean timp de 14 zile;
- minorii sub vârsta de 6 ani.

Începând din 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID.

Pentru rezidenții din România, certificatul poate fi descărcat https://certificat-covid.gov.ro/login

Pentru rezidenții din Spania, certificatul poate fi descărcat în funcție de comunitatea autonomă de rezidență”.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un tren care circula spre Constanța a intrat într-o mașină! Persoanele din autoturism au fost grav rănite

Diana Șoșoacă, enervată la culme de turiștii care sperie urșii în loc să le dea de mâncare: ”Și animalele au drepturi”

Ludovic Orban, dezamăgit de anumiți colegi din PNL: ”Nu e normal ca pe paginile unor colegi să fiu atacat mai des decât pe cele ale PSD”

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

O jurnalistă aruncă bomba despre PFIZER! Ce i s-a întâmplat după a treia doză

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan apelează la ajutorul divin. Cum vrea să-l aducă pe Reghecampf acasă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies