Anunț important despre pensiile românilor din străinătate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un anunţ important despre pensiile românilor aflaţi în străinătate.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Anunț important despre pensiile românilor din străinătate. Violeta Alexandru a precizat, într-o postare făcută pe contul de Facebook, că românii care au ieșit la pensie în străinătate vor avea parte de pensie rapid și nu vor mai trebui să aștepte cu anii calcularea veniturilor.

”De ziua lor, a românilor de pretutindeni, le spun atât: îi respect, ştiu că muncesc pentru fiecare ban câştigat. Pentru ei, nu am să renunţ la niciun efort pentru a le face viaţa mai uşoară la muncă”, a scris ministrul, duminică seară.

Ce trebuie să facă românii din străinatate pentru pensii

Violeta Alexandru precizează că drepturilor acestor oameni au fost tratate cu superficialitate ani la rând și au fost păcăliți cu ”veșnica scuză că nu se poate”.

Citeste si: Mazăre, un nabab în închisoare. Cum produce sute de mii de euro din spatele gratiilor - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

”Ba se poate. Indiferent de câtă rezistenţă întâmpin, voi face sistemul să vă respecte. Am tot întrebat dacă a existat o preocupare, în trecut, a miniştrilor PSD, pentru acest subiect. Nimic. Sunt furibunzi când văd că iese la iveală indiferenţa lor”, a notat ministrul.

Aceasta a subliniat că, de două luni, a dat ordin Caselor de Pensii pentru a recupera întârzierile care se pot recupera şi că va relua discuţiile cu autorităţile din Italia, Spania şi nu numai, imediat ce aceste ţări trec de perioada critică în combaterea pandemiei.

”Este o problemă care implică autorităţile din România, dar şi din străinătate. Le mulţumesc românilor care îşi învaţă copiii să vorbească româneşte sau care îi ajută să nu uite limba română. Acest lucru, pentru mine, este de nepreţuit”, a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, într-o altă postare pe Facebook, că episodul surprins în fotografia de la Guvern este o greșeală asumată de către premier. Aceasta susține că în timpul guvernării PSD un asemenea incident ar fi fost mușamalizat și a dat de înțeles că fotografia ar fi devenit publică prin intermediul unor oameni ai PSD aflați încă în structurile guvernamentale.

Ședința de Guvern de joi s-a prelungit până la ora 03:00 dimineața pentru adoptarea actelor normative necesare perioadei de după 1 iunie. Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Orban ar fi strigat la ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nemulțumit de ezitările acesteia legate de măsurile pentru piața muncii.

Abonează-te pe

Citește și:

Iată prima reacție a amantului Ralucăi Pastramă!

EXCLUSIV: Medicamentele vitale care nu se mai găsesc în farmacii! Extrem de mulți români au nevoie de ele chiar acum

Super vedeta din România, bătută cu bestialitate de managerul ei. A decis să rupă tăcerea și să spună tot

Doi tineri, căsătoriți de doar o săptămână, au murit pe loc într-un accident rutier

Un incendiu puternic a avut loc la Moeciu de Sus. Ce au declarat reprezentanții ISU Brașov

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies