Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor

Guvernul face apel la calm și îi asigură pe români că nu au de ce să își facă griji în ceea ce privește plata pensiilor și a salariilor. Toate vor fi plătite la timp.

Distribuie pe:

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor
Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor


In articol:

Criza generată de coronavirus provoacă isterie în rândul românilor, care sunt tot mai îngrijorați de situația care se agravează în țara noastră, având în vedere că numărul îmbolnăvirilor crește de pe o zi pe alta.

Majoritatea se întreabă, însă, ce se va întâmpla cu pensiile și salariile, după ce au fost impuse măsuri din ce în ce mai drastice pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19 pe teritoriul țării noastre. Pentru a lămuri situația, Guvernul a răspuns la întrebarea care îi neliniștea pe români.

Citeste si: Guvernul ajută românii care au credite. Anunțul făcut de Câțu. News Alert

Citeste si: Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, anunț important despre pensii și salarii! Ce măsuri se pot lua în perioada stării de urgență

Citeste si: Raluca Turcan, declaraţie de ultim moment despre situaţia şcolară: „Repetarea anului școlar este un scenariu posibil”

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Florin Cîțu a declarat în direct la Realitatea PLUS că în curând va fi anunțată soluția pe care a găsit-o Banca Centrală pentru clienții care au încă credite la bănci. Totodată, ministrul Finanțelor a ținut să clarifice faptul că pensiile și salariile celor din sistemul bugetar vor fi plătite la timp.

„Salariații de la stat beneficiază de salarii dacă lucrează în condiții de telemuncă. Bineînțeles că sunt suspendate sporurile. Cei care sunt acasă și lucrează de acasă, primesc salarii, dar nu mai primesc sporuri. În acest moment, problema cea mai mare ar fi fost de finanțare a bugetului. Noi nu avem această problemă, pentru că deja atrăsesem bani și avem un buffer confortabil câteva luni de zile bune, deci nu aveam o presiune pe finanțare.

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor
Florin Cîțu

„Nu sunt presiuni pe buget”

Dar, faptul că există această măsură a Băncii Centrale, ajută foarte mult finanțarea bugetului pe termen scurt și proiecții pe termen mediu și lung și, binînțeles, că ajută economia. Asta înseamnă că toate costurile în economie scad. Deci este o măsură foarte bună.

Nu sunt presiuni pe buget pe partea de finanțare. Suntem ok. Toate salariile, pensiile, ajutoarele sociale, contribuțiile, chiar și banii pentru IMM-uri sunt asigurate și vor ajunge la timp. Plata se va face la timp”, a explicat ministrul de Finanțe la Realitatea PLUS. 

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor
Violeta Alexandru

„Sunt bani pentru majorarea pensiilor”

La rândul ei, Violeta Alexandru a declarat că sunt bani la buget pentru majorarea pensiilor:

„Da, banii sunt prevăzuți în buget. Nu există informații suplimentare care să inducă ideea că nu ar crește pensiile, că nu s-ar plăti salariile în sistemul public. M-am asigurat că programul de plată a pensiilor este bine îndeplinit, nu am niciun element. Fac un apel la colegii din administrația publică să-și continue activitatea pentru că oamenii au nevoie de noi”.

 

Galerie foto 
Citește și:

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Rezultate parțiale Alegeri Locale București: Gabriela Firea 39 %, Nicușor Dan 47,2%, Traian Băsescu 8,6 %

Rezultate finale Alegeri Locale 2020! Date oficiale BEC. Live Update cu numărătoarea voturilor

BREAKING NEWS! Biroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării după ora 21:00

Incident neobișnuit la Craiova. Un bărbat a rămas fără buletin după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies