Anunțul care dă fiori reci! Europa trebuie să se pregătească pentru al doilea val de COVID-19: „Oamenii cred că s-a terminat. Nu e așa”

Europa ar trebui să se pregătească pentru al doilea val de coronavirus, spune șeful agenției UE privind controlul bolilor.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Anunțul care dă fiori reci! Europa trebuie să se pregătească pentru al doilea val de COVID-19: „Oamenii cred că s-a terminat. Nu e așa”


In articol:

Posibilitatea izbucnirii unui al doilea val de infecție cu coronavirus în toată Europa nu mai este o teorie îndepărtată, spune directorul agenției UE, însărcinat să consilieze guvernele cu privire la controlul bolilor.

Europa trebuie să se pregătească pentru un al doilea val de COVID-19

„Întrebarea este când și cât de mare, din punctul meu de vedere. Analizând caracteristicile virusului și rezultatul din momentul de față din diferite țări din punct de vedere al imunității populației, virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie și februarie. Cred că trebuie să fim realiști. Nu este momentul să ne relaxăm complet”, spune dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). 

Citeste si: Cruzime fără margini în Gorj! Doi bărbați au publicat imaginile șocante în care hăituiesc un pui de urs

Citeste si: „Am intrat în starea de alertă maximă”. Anunț de ultim moment făcut de Ludovic Orban. Ce se întâmplă cu românii care și-au pierdut locul de muncă?

Citeste si: S-a rupt lanțul de iubire definitiv! Viorel, hotărât să fugă cu o altă domnișoară. A înlocuit-o deja pe Vulpița?

La începutul acestei luni, aceasta a anunțat că, începând cu data de 2 mai, Europa, în ansamblu, a trecut de apogeul infecțiilor

Guvernele europene au început să relaxeze restricțiile, urmând ca barurile și restaurantele să se redeschidă în curând. 

Ammon are ca scop să cerceteze izbucnirea unui al doilea val și să surprindă din timp orice creștere a numărului de îmbălnăviri. Aceasta insistă că un al doilea val dezastruos poate fi evitat, dacă oamenii respectă regulile și își păstrează distanța.

„Oamenii au impresia că s-a terminat. Ceea ce nu este adevărat, cu siguranță nu este. Nu știm dacă va exista  pentru totdeauna, dar eu nu cred că va dispărea foarte repede. Ceea ce spun este că ar trebui să fim pregătiți, chiar dacă merg undeva, nu va fi la fel ca anul trecut. În această etapă nu putem spune despre călătorii că sunt sigure. Spălați-vă pe mâini și totul va fi în regulă. Trebuie să păstrați distanța. Aceste măsuri trebuie să fie în vigoare”, avertizează Andrea Ammon.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate