Anunțul care dă totul peste cap. Riscuri uriașe pentru pacienții vindecați de coronavirus: „Afectează toate organele”

Fostul medic al naționalei Italiei, Enrico Castellacci, a vorbit despre efectele pe care le poate avea coronavirusul în viitor, pentru pacienții care au fost declarați vindecați.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Anunțul care dă totul peste cap. Riscuri uriașe pentru pacienții vindecați de coronavirus:  „Afectează toate organele”

La ce riscuri este supus un pacient vindecat de COVID-19?

Enrico Castellacci a vorbit, într-un interviu oferit celor de la Violanews, despre efectele care pot apărea în timp și urmele pe care le poate lăsa temutul coronavirus care a făcut mii de victime la nivel mondial. Se pare că infecția cu COVID-19 poate reprezenta o amenințare serioasă pentru sportivi, chiar dacă aceștia au reușit să învingă boala.


In articol:

„În fotbal, spre exemplu, totul se schimbă. Șansele ca un sportiv să fie infectat sunt mult mai mari când aleargă, fiindcă respirația se schimbă. Oamenii se tem, fiindcă au înțeles că nu este o simplă gripă. Ideea este că totul trebuie tratat cu foarte mare grijă” a mai explicat fostul medic al naționalei Italiei.

Cu toate că jucătorii ar putea părea vindecați peste ceva timp, medicii trag un puternic semnal de alarmă asupra faptului că este foarte posibil ca noul coronavirus să ducă la complicații.

Anunțul care dă totul peste cap. Riscuri uriașe pentru pacienții vindecați de coronavirus:  „Afectează toate organele”

Citeste si: Oana Radu, speriata de coronavirus: "Nici macar mancare nu ne comandam"

Citeste si: Anunț bombă în showbiz. Oana Lis, însărcinată? Soția lui Viorel Lis a spus tot: „Vor trece 6 luni până voi avea copilașul”

Citeste si: Autoritățile belgiene, depășite de numărul deceselor. Incredibil cum au ajuns să depoziteze cadavrele

Sportivii au nevoie de un set complet de teste

La rândul său, Antonio Spataro, director medical al Comitetului Olimpic Italian, este de părere că acest COVID-19 poate provoca efecte serioase asupra mai multor organe vitale.

„Problema cu COVID-19 este că el poate afecta totul, de la activitatea cardiacă și până la funcția respiratorie, care sunt fundamentale. Jucătorii au nevoie de un specialist în medicină sportivă pentru a efectua un set complet de teste. 

Anunțul care dă totul peste cap. Riscuri uriașe pentru pacienții vindecați de coronavirus:  „Afectează toate organele”

Jucătorii trebuie să fie și mai bine pregătiți de acum. Cei care au fost depistați pozitiv în trecut vor avea nevoie de o mulțime de teste, fiindcă acest COVID-19 poate duce la probleme pe viitor, poate da naștere problemelor cardiace, atât sportivilor de performanță, dar și celorlalți. 

Spataro a mai afirmat că sportivii care au avut infecția vor trebui examinați minuțios înainte de a reîncepe activitatea fizică. ”Trebuie să stabilim dacă și în ce mod virusul a afectat corpul sportivului”, a afrimat medicul italian

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate