Anuntul care ii vizeaza pe toti soferii din Romania! Uite ce decizie a luat Parlamentul European!

Parlamentul European a aprobat miercuri raportul privind „Implementarea şi operarea sistemelor europene de radionavigaţie prin satelit” al deputatului european Marian-Jean Marinescu, vicepreşedinte al Grupului PPE în Parlamentul European.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

Raportul propune mai multe măsuri la nivel european pentru a creşte valoarea adăugată a Galileo şi EGNOS, cele două programe europene de radionavigaţie prin satelit.

Raportorul Marinescu a insistat în favoarea dezvoltării pieţei de aplicaţii bazate pe această tehnologie (GNSS – global navigation satellite system), a propus defalcarea bugetului alocat în mod corespunzător diferitelor segmente ale programelor, în vederea unui mai bun management financiar, şi a accentuat importanţa popularizării sistemului Galileo ca o alternativă europeană viabilă la sistemele militare străine folosite în prezent în Europa, cum ar fi GPS-ul american. Raportul subliniază şi rolul esenţial al bunei guvernanţe în activitatea spaţială a UE şi nevoia stabilirii unor obiective clare, precum şi a responsabilizării tuturor părţilor implicate, scrie site-ul eppgroup.eu .

„Beneficiile socio-economice generate la nivel european de Galileo şi EGNOS sunt estimate la o valoare totală de circa 70 de miliarde de euro în primii 20 de ani de operare. Cele două programe vor stimula dezvoltarea şi inovarea şi vor impulsiona creşterea economică în Europa. Se vor deschide noi oportunităţi de afaceri pentru dezvoltatorii de aplicaţii, pentru furnizorii de servicii, pentru cercetători. Principalele sectoare vizate includ cele care necesită aplicaţii de înaltă precizie, precum aviaţia, transportul terestru, agricultura”, a explicat raportorul Marian-Jean Marinescu.

Aplicaţiile bazate pe tehnologia GNSS vor valorifica potenţialul infrastructurii şi al serviciilor oferite de Galileo şi EGNOS. Siguranţa rutieră, colectarea taxelor, managementul traficului şi al parcărilor, gestionarea flotelor, serviciile de intervenţie în caz de urgenţă, monitorizarea transporturilor de marfă, rezervările online, transportul animalelor, agricultura de precizie sunt doar câteva dintre activităţile care pot beneficia de aplicaţiile bazate pe această tehnologie.

„Implementarea şi operarea sistemelor europene de radionavigaţie prin satelit” este unul dintre primele rapoarte aprobate în legătură cu bugetul UE 2014-2020.

Informaţii generale: Galileo şi EGNOS vor pune la dispoziţia cetăţenilor o alternativă europeană civilă la semnalul american GPS sau la cel rusesc Glonass, de care utilizatorii GNSS au depins până acum. Patru sateliţi au fost deja lansaţi şi alţi 18 sunt planificaţi a fi lansaţi până la sfârşitul lui 2014. Până în 2018, obiectivul este ca infrastructura Galileo să numere 30 de sateliţi.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro


Citește și:

Familia Șaramăt, distrusă de durere după ce Sorina a spus că nu mai vrea să audă de România! Reacție dramatică din partea familiei de la baia de Aramă

Cine este nepotul lui Becali care a trăit un an fără să câștige măcar un leu? Soția lui lucrează la Parlament

Bărbat găsit mort, legat și dezbrăcat în mijlocul străzii, în amiaza mare! Ar fi fost o crimă din răzbunare

O căruță a ajuns sub roțile unui microbuz: o mamă și un copil se află în acest moment la spital

Un îngeraș în vârstă de un an și jumătate a murit, după ce a fost călcat de SUV-ul părinților ei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies