
In articol:
Ana Oroș a avut parte de un sfârșit tragic, pe data de 21 ianuarie. Atunci când a ieșit la alergat, în zona Lacul Morii, femeia a fost sfâșiată de o haită de câini. Din nefericire, leziunile provocate de fiare au fost incompatibile cu viața, motiv pentru care femeia a murit.
Acum, însă, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București a făcut un anunț important pe pagina oficială de Facebook, mai precis că au fost capturați 54 de câini, pe câmpul din zona Lacul Morii și de pe străzile adiacente, în doar 10 zile.
De asemenea, 88 de câini maidanezi au fost ridicați din București în perioada 21.01- 30.01.
"54 în doar 10 zile! Această cifră confirmă încă o dată ceea ce am susţinut şi anul trecut, confirmă avertizările pe care le-am transmis cu privire la această zonă şi anume- problema reapariţiei constante a câinilor. Sursa acestor câini o reprezintă proprietăţile private care vor alimenta constant domeniul public, în lipsa unor măsuri precum sterilizarea şi microciparea. Echipajele ASPA continuă să monitorizeze această zonă şi altele din Bucureşti, răspundem la sesizări şi organizăm acţiuni proprii pentru capturarea câinilor identificaţi pe domeniul public, pe raza Municipiului Bucureşti", scrie ASPA, pe Facebook.
Ana Oroș
De ce consideră Nicușor Dan că acțiunile de capturare nu vor da rezultate
Luni, Nicușor Dan a transmis un mesaj pe pagina personală de Facebook, acolo unde spunea că este de părere că acțiunile de capturare a câinilor de pe domeniul public nu vor da rezultate, asta dacă nu va fi rezolvată și problema ”înmulțirii necontrolate”, așa cum chiar edilul Capitalei s-a exprimat.
"În acea zonă de la Lacul Morii, din aprilie până acum, au fost prinşi 120 de câini. Au fost cel puţin 30 de vizite în teren ale echipelor de la ASPA. Două zile după tragicul accident, aţi văzut că au fost prinşi toţi câinii din zona aia şi peste câteva zile au revenit. Cum putem să oprim acest fenomen? Într-un singur mod, aşa cum ţările civilizate au făcut-o: mergând la sursă şi oprind înmulţirea necontrolată.(...) Este un efort sistematic pe care trebuie să-l facem la nivelul Bucureştiului şi la nivelul judeţului Ilfov pentru a gestiona această problemă. Adică, aşa cum trebuie făcut în Bucureşti, trebuie făcut şi în Ilfov: trebuie să vedem care sunt acele proprietăţi de pe care ies câini în zona publică. Pe de altă parte, aşa cum trebuie să facem microcipare şi sterilizare în Bucureşti, trebuie să o facem şi în localităţile din Ilfov", a mai declarat Nicuşor Dan.