Anunțul făcut de Ludovic Orban: Ce se va întâmpla cu șomajul tehnic: „Măsura nu mai este aplicabilă dacă...”

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că măsura şomajului tehnic pentru bugetari ar fi fost eficientă dacă putea fi aplicată o lună de zile, ceea ce nu mai este posibil, având în vedre ridicarea stării de urgenţă în 15 mai.

Anunțul făcut de Ludovic Orban: Ce se va întâmpla cu șoamjul tehnic
Autor: A.B.G.

In articol:

Anunțul făcut de Ludovic Orban: Ce se va întâmpla cu șoamjul tehnic
Ludovic Orban declaratii

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că măsura şomajului tehnic pentru bugetari ar fi fost eficientă dacă putea fi aplicată o lună de zile, ceea ce nu mai este posibil, având în vedre ridicarea stării de urgenţă în 15 mai.

Întrebat dacă în aceste condiţii mai există solidaritate între angajaţii de la stat şi cei de la privat, Orban a spus că cea mai mare parte a bugetarilor îşi fac datoria, ar cei care nu o fac vor pleca acasă.

Citeste si: Ludovic Orban, detalii de ultimă oră despre relaxarea măsurilor: „Va exista o analiză pentru fiecare măsură în parte”. Când ni se va permite accesul în parcuri și restaurante

Anunțul făcut de Ludovic Orban: Ce se va întâmpla cu șoamjul tehnic: „Măsura nu mai este aplicabilă dacă...”

Ludovic Orban a fost din nou întrebat, vineri, despre şomajul tehnic al bugetarilor şi dacă mai există solidaritate între angajaţii de la stat şi cei de la privat.

Citeste si: Coronavirus a mai răpus şapte persoane! Două dintre victime sunt bărbaţi cu vârste de 26 şi 30 de ani. Bilanţul a ajuns la 552

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

„Nu mai este aplicabilă pentru că se va încheia starea de urgenţă pe 15 mai, măsura ar fi fost eficientă dacă puteam să o aplicăm o lună, adică 15 zile să lucreze unii şi în timpul ăsta jumătate să stea acasă. Există solidaritate, cea mai mare parte a angajaţilor din instituţiile publice îşi fac datoria. Cine nu îşi face datoria, va pleca. Pe de altă parte, am luat în calcul şi un lucru care nu este lipsit de semnificaţie.

În foarte multe familii există persoane afectate de şomaj tehnic, sunt familii în care sunt persoane angajate în instituţii publice şi persoane angajate în mediul privat. Dacă afectam ambele venituri ale familiei, ar fi existat un risc mai mare. De asemenea, există şi un alt lucru pe care vi l-am spus din capul locului, intenţia noastră este să nu aplicăm politici de austeritate, menţinerea unei cereri la un nivel cât mai ridicat reprezintă o garanţie a unei recuperări economice cât mai rapide, atâta timp cât  omul are venituri, atâta timp cât îşi păstrează dorinţa de a
cumpăra, atâta timp cât uşor, uşor revine la un consum normal, acest semnal va fi semnal pozitiv inclusiv pentru economie şi va permite reluarea foarte multor activităţi de producţie, de servicii care sunt aferente satisfacerii nevoilor oamenilor”
, a răspuns premierul.

Citeste si: Traian Băsescu, declarații dure: „Încetaţi să mai falsificaţi nivelul de contaminare al populaţiei cu virusul SARS-COV-2!”

Acesta a explicat că nu s-a luat o decizie nici în ceea ce priveşte reducerea indemnizaiilor demnitarilor.

”Dacă vom lua o decizie, vom anunţa”, a mai spus premierul.

În ceea ce priveşte bugetarii din instituţiile de spectacol care nu vor mai beneficia de şomaj tehnic, prmierul a spus: ”Chiar dacă stau acasă, organizează spectacole pe online şi chiar au fost câteva momente extrem de frumoase pe care cred că le-au apreciat toţi românii. Uşor, uşor vor exista o redeschidere a activităţilor şi în domeniul cultural, dar sigur după o analiză foarte serioasă astfel încât relaxarea diferitelor măsuri să genereze efecte minime în ceea ce priveşte riscul de răspândire a bolii”.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că şomajul tehnic pentru cei din instituţiile publice ”nu mai este de actualitate” având în vedre că ne apropiem de finalul stării de urgenţă, dar şi pentru că mulţi din sectorul public sunt implicaţi n prima linie a luptei mpotriva coronavirus.

Sursa: News.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Speak, foc și pară pe internet după ce o revistă a divulgat câștigătorii Asia Express: „Meritați foarte multe degete mijlocii”

Trump, criticat de comunitatea medicală după ce a sugerat injectarea de dezinfectant ca tratament împotriva coronavirus

Fostul iubit al Andreei Mantea i-a compus o poezie lui „Spartacus Idolu fetelor” după ce l-a văzut cu ochii umflați de la bătaia încasată de la polițiști!

Horoscop Zilnic Marţi 2 Martie 2021: Nativul din zodia PEȘTI va avea parte de o zi minunată

Florin Călinescu, anunț ȘOC la Românii au talent: Am senzația că am văzut și câștigătorul. Cine a luat Golden Buzz (VIDEO)

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Se zguduie Casa Regală. Interviu Oprah cu Meghan şi Harry: „Regina este un șef al Mafiei”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies