Anunțul făcut de MAE! S-au modificat condițiile de călătorie în Germania. România a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut

Ministerul Afacerilor Externe anunță noile condiții de călătorie din România în Germania. Țara noastră este pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Anunțul făcut de MAE! S-au modificat condițiile de călătorie în Germania.

România a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut.

Condiții de călătorie în Germania

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că s-au modificat condițiile de călătorie în Germania, dat fiind că România semnalează o creștere a numărului de cazuri de COVID. Noile condiții de intrare în Germania sunt valabile începând de duminică, 3 octombrie 2021.

România a fost inclusă în lista zonelor cu risc epidemiologic crescut, iar persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Germaniei, dacă respectă condițiile de mai jos.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Spania introduce București și Ilfov pe lista roșie!

România a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut

România a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: A murit. Angela Similea în doliu...- bzi.ro

1. Prezentarea unuia dintre următoarele 3 documente

  • document care atestă rezultatul negativ al testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Sunt acceptate testele tip PCR (efectuate cu maximum 72 ore anterior sosirii) și cele antigen (efectuate cu maximum 48 ore anterior sosirii). Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la testarea pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2;
  • document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19, cu unul dintre vaccinurile omologate la nivelul UE, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea rapelului sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Nu este obligatorie prezentarea certificatului verde;
  • document care atestă trecerea prin boală (infectarea cu virusul SARS-COV-2). Acesta trebuie să fi fost emis de către un laborator medical, într-o perioadă cuprinsă între cel puțin 28 zile și cel mult 6 luni anterior intrării pe teritoriul Republicii Federale Germania. Este admisă și prezentarea cumulativă a documentului care atestă trecerea prin boală, împreună cu cel care atestă vaccinarea cu cel puțin o doză a unui vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene.

Documentele menționate anterior trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă și pot fi prezentate în format fizic sau electronic.

2. Înregistrarea pe platforma germană

Înregistrarea, anterior deplasării, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de. Această obligație este valabilă și pentru persoanele care s-au aflat pe teritoriul României în ultimele 10 zile anterior deplasării. În situații excepționale, atunci când nu este posibilă înregistrarea online prin intermediul portalului, pasagerii trebuie să completeze înregistrarea pe suport de hârtie.

Citeste si: Lista farmaciilor unde te poți testa gratuit pentru COVID-19! Multe dintre acestea sunt în Prahova, Cluj și Iași

Persoanele care prezintă la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania numai documentul care atestă un rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 vor intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile și au obligația, imediat după sosire, de a se deplasa direct spre locuință.

Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, după o perioadă de cel puțin 5 zile, dacă persoana în cauză a efectuat un nou test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, al cărui rezultat este negativ. Copiii cu vârsta de până la 12 ani au obligația de a rămâne în carantină 5 zile de la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În cazul persoanelor care dețin un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19 sau un document care atestă trecerea prin boală și, din orice motiv, nu îl pot înregistra pe platforma menționată sau prezenta la momentul intrării, sunt obligate să intre în carantină. Carantina poate fi întreruptă dacă persoana în cauză transmite, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de, documentul care confirmă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Care sunt categoriile de persoane exceptate de la aceste reguli

Sunt exceptate de la măsura înregistrării anterioare pe platforma https://einreiseanmeldung.de și de la măsura carantinei obligatorii, în principal, următoarele categorii de persoane:

  • persoanele aflate în tranzit;
  • lucrătorii din domeniul transporturilor;
  • membrii ai delegațiilor oficiale;
  • persoanele care se deplasează în Republica Federală Germania pentru a fi tratați pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
  • persoanele care au petrecut mai puțin de 24 de ore într-o zonă cu risc ridicat sau într-o zonă cu variante de virus (www.rki.de – zone de risc) sau intră în Republica Federală Germania pentru mai puțin de 24 de ore sub regimul traficului de frontieră, precum și lucrătorii transfrontalieri etc.;
  • persoanele care călătoresc pentru sejururi mai mici de 72 ore, pentru a vizita rude de gradul I.

Sursa: MAE

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Românii care vor să muncească în Marea Britanie trebuie să știe asta! Noi reguli pentru nerezidenți. Anunțul făcut de MAE

Lista farmaciilor unde te poți testa gratuit pentru COVID-19! Multe dintre acestea sunt în Prahova, Cluj și Iași

Black Friday 2021. Când pică Black Friday în România?

8 zodii primesc o veste bună de mâine

DICTATURĂ MILITARĂ în România?! Anunțul venit chiar acum de la Guvern: Nu vrem să ne batem joc

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul. Pentru doar 6 lei...

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies