Anunțul făcut de Ministerul Sănătății, după ce Matteo Politi, ”medicul cu 8 clase”, a fost arestat și acuzat pentru practicare ilegală

Ministerul Sănătății a făcut un anunț important, după ce ”medicul cu 8 clase”, Matteo Politi, a operat ilegal.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Cabinetele şi clinicile medicale vor fi obligate să depună un dosar cu privire la calificarea personalului atunci când doresc să obţină o autorizare. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătăţii în urma scandalului cu falsul chirurg Matteo Politi, care a făcut operaţii în România.

„Încercăm să punem la punct un sistem de monitorizare a activităţii medicale din România. Autorizarea cabinetelor şi a clinicilor se face de către direcţiile de sănătate publică, dar în ceea ce priveşte respectarea normelor igienico-sanitare şi a circuitelor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Citeste si: Fratele lui Mirel Rădoi, operat în această dimineață. Mihai Nicușor Rădoi s-a aruncat, ieri, de la etajul 4

De asemenea, Pintea a precizat că furnizorul este cel responsabil de calitatea actului medical şi de personalul care face intervenţiile pe care le face la un anumit cabinet.

„Vom introduce expres obligativitatea ca la obţinerea autorizaţiei de funcţionare să se depună şi un document, un dosar, privind calificarea personalului, pentru că noi, ca şi minister, suntem responsabili de siguranţa actului medical”, a conchis oficialul, conform Adevărul.

Sursă

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: