Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu, după cutremurul de 4.5 grade din România de la prânz

Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre cutremurul care a avut loc astăzi, la prânz, în România.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

În jurul prânzului, astăzi, a avut loc un cutremur de 4.5 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că seismul a avut loc la orele 14:52:51 (ora României) și s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Buzău. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 140 de kilometri și s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(12km), Întorsura Buzăului(30km), Covasna(33km), Vălenii de Munte(44km), Slănic(47km). Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli.

Gheorghe Mărmureanu a dezvăluit faptul că seismul care a avut loc la prânz a fost unul obișnuit și nu avem de ce să ne îngrijorăm.

Citeste si: Florin Călinescu, diagnosticat cu cancer: "Un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui"

Citeste si: Care este profilul lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal. Ce spun anchetatorii și ce se întâmplă cu el

Citeste si: Cutremur în urmă cu câteva minute, în Vrancea! E cel mai mare din ultima perioadă

“E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii.

Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), pentru Antena 3.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate